ΕΛΛΑΔΑ

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις

Την Ελλάδα κατηγόρησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν ως «χώρα που φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΡΚΚ».


Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας απορρίπτοντας «κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων».

«Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Τουίτερ ο Φαχρετίν Αλτούν αναρτώντας βίντεο όπου γίνεται αναδρομή της υποτιθέμενης «επιθετικής πολιτικής» της Ελλάδας από την εποχή του ΠΑΣΟΚ έως σήμερα. 

Στο βίντεο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «στα τέλη της δεκαετίας του `90 η Αθήνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, Αμπτουλάχ Οτσαλάν να αποφύγει τις τουρκικές αρχές» και ότι ενώ ο Οτσαλάν προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης, πολλά μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον προσκάλεσαν να έρθει στην Ελλάδα. «Τον Ιανουάριο του 1999 ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης έφτασε στην Αθήνα ενώ σχεδίαζε το επόμενο βήμα του».

Σύμφωνα με την ανάρτηση «τελικά ο Οτσαλάν που ταξίδευε με Ελληνοκυπριακό διαβατήριο συλλαμβάνεται στην Κένυα ενώ μεταφερόταν από την κατοικία του Έλληνα πρέσβη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του ο Οτσαλάν αποκάλυψε ότι η Ελλάδα υποστήριζε το ΡΚΚ για χρόνια παρέχοντας τους όπλα και εκπαίδευση στο στρατόπεδο του Λαυρίου».

Σήμερα, ισχυρίζεται η ανάρτηση, «η Ελλάδα συνεχίζει να είναι καταφύγιο για το ΡΚΚ με το λεγόμενο στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο». 

Στο ίδιο βίντεο αναφέρεται ότι «η Αθήνα υποστηρίζει ανοιχτά την οργάνωση FETO που στοίχισε τη ζωή σε 251 ανθρώπους κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου» και ότι «πολλά μέλη του FETO διέφυγαν στην Ελλάδα από την Τουρκία μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος συμπεριλαμβανομένων και 8 συνωμοτών του πραξικοπήματος που διέφυγαν με ελικόπτερο». 

Το βίντεο καταλήγει με μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν: «Πρέπει να προβάλλουμε μια κοινή αποφασιστική στάση κατά της τρομοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, προσδοκούμε από την Ελλάδα να μην επιτρέψει να γίνει καταφύγιο μελών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η οργάνωση FETO, το ΡΚΚ και το DHKPC». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top