LIKE ONLINE

To τηλέφωνο του Mark Zuckerberg μέσα στα δεδομένα του Facebook που διέρρευσαν

To τηλέφωνο του Mark Zuckerberg μέσα στα δεδομένα του Facebook που διέρρευσαν

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία 544 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και φαίνεται πως ούτε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg κατάφερε να τη γλιτώσει.

Τα στοιχεία του ιδρυτή της δημοφιλέστατης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται μέσα σε αυτά που διακινούνται στα «σκοτεινά» σοκάκια του διαδικτύου και περιλαμβάνουν στην πλειοψηφία ονοματεπώνυμο, τηλεφωνικό αριθμό, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οικογενειακή κατάσταση.

Την ανακάλυψη των στοιχείων του Mark Zuckerberg μέσα στο χαμό έκανε ο ερευνητής κυβερνο-ασφάλειας Dave Walker, ο οποίος και έκανε ένα σχετικό post στο Twitter.

Σύμφωνα με την Daily Mail, δε, οι συνεργάτες του Zuckerberg, Chris Hughes και Dustin Moskovitz είναι κι αυτοί μέσα στη λίστα των θυμάτων της διαρροής. Τα δεδομένα αφορούν χρήστες σε 106 χωρών και σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, η διαρροή έγινε εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας που έχει κλείσει από το 2019.

Αν και η πλατφόρμα προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός λόγω της παλαιότητας των δεδομένων, εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα και ένας ακόμη πονοκέφαλος που έχει προκληθεί από το Facebook. Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα.

Υπολογίζεται πως έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία 617.722 Ελλήνων χρηστών. Αν θέλετε να δείτε τα στοιχεία σας έχουν καταλήξει στα χέρια των hackers, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Have I Been Pwned, η οποία έχει ενημερωθεί και με το σχετικό leak που αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο. Αν ναι, προχωρήστε άμεσα σε αλλαγή κωδικών και ενεργοποίηση της ασφάλειας δύο βημάτων.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top