ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: 78 νέοι θάνατοι και 1.955 κρούσματα σήμερα (4/4)

ΕΛΛΑΔΑ:  78 νέοι θάνατοι και  1.955 κρούσματα σήμερα (4/4)

Τι ισχύει με τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού και τους διασωληνωμένους στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Τα κρούσματα σήμερα 4/4 είναι 1.955 σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης διευκρίνισε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει με τα self tests και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αρκεί να γίνει ένα προσεκτικό άνοιγμα κάτι που έχει αποδειχθεί.

«Γεγονός είναι ότι η Θεσσαλονίκη με τρομάζει λίγο. Από την άλλη μεριά έχουν δίκιο οι άνθρωποι που αντιδρούν. Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα. Είναι δυνατόν να συμβάλει στην εκτόνωσή του» τόνισε επίσης.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως οι ειδικοί είχαν μία ένδειξη από τα Χριστούγεννα ότι το λιανεμπόριο δεν συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων

Ως παράδειγμα είπε πως και οι άνθρωποι που συγκατοικούν σε μια πολυκατοικία έχουν τον ίδιο συγχρωτισμό με τα μαγαζιά, ενώ τέλος πρότεινε τη σύσταση υποεπιτροπής με εμπλουτισμό κι άλλων ειδικοτήτων ώστε να λαμβάνονται πιο σωστές αποφάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top