ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαχτσελί για βανδαλισμούς σε τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

Μπαχτσελί για βανδαλισμούς σε τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο, δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί σχολιάζοντας το επεισόδιο στο τζαμί της Επισκοπής Λεμεσού όπου άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι και σχεδίασαν την ελληνική σημαία. 

Στην ομιλία του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο πέραν από τον Τούρκο. “Όταν η η Δύση λέει μουσουλμάνος αυτό που καταλαβαίνει είναι Τούρκος. Στη Λεμεσό σχεδίασαν σταυρό και έγραψαν ‘θάνατος στους Τούρκους’. Εκείνοι που εκμεταλλεύονται τον όρκο μας είναι εκείνοι που δεν έχουν ταυτότητα και προσπαθούν να φτιάξουν υλικό περί προγραμμάτων τουρκικής ρύπανσης. Πλέον δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε με ευχές και στεναχώριες. Το τουρκικό έθνος έχει ξανά τη δυνατότητα να κατακτήσει το παγκόσμιο πνεύμα”, υποστήριξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος είπε επίσης για τη συνθήκη της Λωζάνης ότι έχει γίνει το ομόλογο της Ανατολίας. “Πριν τη Λωζάνη η πρώτη στάση ήταν η συνθήκη των Σεβρών, πριν από αυτή ο Πόλεμος των Δαρδανελίων. Αυτοί που εμφανίζονται σήμερα μπροστά μας πάλι είναι εκείνοι που εκδιώχθηκαν χθες από τα Δαρδανέλια, εκείνοι που πετάχθηκαν στη θάλασσα της Σμύρνης. Δεν μπορούμε να υπομείνουμε ποτέ την ταπείνωση, δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη λεηλασία της εθνικής μας επιβίωσης”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Για τη Σύμβαση της Κων/πολης είπε ότι οι συζητήσεις έχουν λάβει λυπηρές διαστάσεις, προσθέτοντας ότι ‘σαν να και η βία κατά των γυναικών θα παραμείνει ατιμώρητη” και πως “αυτή η ανεύθυνη και ύπουλη προπαγάνδα τροφοδοτείται συστηματικά”. Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η μείωση των σκηνών βίας κατά των γυναικών από την τηλεόραση είναι επείγουσα ανάγκη και η Σύμβαση της Κων/πολης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υποστηρίζοντας πως ο τερματισμός της είναι σωστή και κατάλληλη απόφαση. 
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top