ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έρχονται «δώρα» για τις μέρες του Πάσχα – Τι γίνεται με «κέρφιου» και SMS

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έρχονται «δώρα» για τις μέρες του Πάσχα – Τι γίνεται με «κέρφιου» και SMS

Για τις ανακοινώσεις που θα ακούσουμε αύριο (31/03), από τον Υπουργό Υγείας, το τι χαλαρώσεις αναμένεται να παρθούν όπως επίσης και για το δεκαπενθήμερο το φετινού Πάσχα μίλησε στο ThemaOnline o καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ. Πέτρος  Καραγιάννης.           

Χαρακτηριστικά ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέχρι πότε θα είμαστε με περιοριστικά μέτρα, ωστόσο άφησε να νοηθεί πως μέχρι τον Μάιο πιθανόν να έχουμε αρκετές χαλαρώσεις, δεδομένου ότι η εμβολιαστική κάλυψη θα ξεπεράσει το 30%, όπως επίσης και το ότι οι μαθητές θα είναι στο σπίτι για την περίοδο του Πάσχα, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος αυξημένης μετάδοσης του ιού στα σχολεία.

Για τις μέρες του Πάσχα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποια «δώρα» χαλαρώσεων, όπως για παράδειγμα να γίνουν διαφοροποιήσεις στην ώρα του «κέρφιου», ή ακόμα και εντελώς κατάργηση όπως επίσης και επιπλέον SMS.  

Παράλληλα ανέφερε πως σίγουρα το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό, ούτε όμως και σαν πριν δυο χρόνια. Στόχος όλων μας είναι μέχρι τις Αρχές Μαΐου να φύγουν όλα τα περιοριστικά μέτρα και να μείνουν ορισμένα μέτρα αυτοπροστασίας. Όπως σημείωσε αυτά θα γίνουν υπό προϋποθέσεις τόσο και με την εμβολιαστική κάλυψη όσο και το ότι οι μέρες θα είναι πιο καλοκαιρινές, πράγμα που εμποδίζει την διασπορά στην κοινότητα. Την ίδια ώρα είπε πως αν καταφέρουμε να ρίξουμε τα κρούσματα μας περίπου στο 100-150, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις.

Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, την χαρακτήρισε ως σταθερή, ενώ οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί. Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν βλέπουμε ιδιαίτερη αύξηση στους νοσηλευόμενους, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψιν πως πολλές χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε lockdown.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top