ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιάφοροι οι νέοι ψηφοφόροι για τις εκλογές – 2 Απριλίου τελευταία ημέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

Αδιάφοροι οι νέοι ψηφοφόροι για τις εκλογές  – 2 Απριλίου τελευταία ημέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

Απογοητευτικά τα δεδομένα για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους.

Η αποχή των νέων κερδίζει έδαφος με τα κόμματα να κάνουν το τελευταίο σπριντ για να πείσουν περισσότερους ψηφοφόρους να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο μέχρι τις 2 Απριλίου, που είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί κάποιος να εγγραφεί για να έχει δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Υπηρεσία Εκλογών, μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο για το τρίμηνο που διανύουμε συνολικά 9,602 άτομα. Αν και την αντίστοιχη περίοδο του 2016 είχαν εγγραφεί 12, 144 άτομα. Το περασμένο τρίμηνο που έκλεισε τον Ιανουάριο του 2021 ενεγράφησαν 2,314 άτομα ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 1,375 άτομα. Το 2011 ο αριθμός των εγγραφών είχε ξεπεράσει τις 19 χιλιάδες άτομα.

Ο συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται στις  543 804.

Από τις 68, 164 άτομα ηλικίας 18- 25 μόνο οι 31,500 είναι εγγεγραμμένοι. Πέραν του 50%, δηλαδή περίπου 35,5 χιλιάδες, δεν είναι εγγεγραμμένοι.

Οι μη εγγεγραμμένοι άνω των 25 ετών ξεπερνούν τις 50 χιλιάδες. Για να εγγραφεί κάποιος στον εκλογικό κατάλογο άνω των 25 θα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία. Πρέπει να αποδείξει ότι βρισκόταν μόνιμα στην Κύπρο τους τελευταίους 6 μήνες πριν την υποβολή της αίτησης του, προσκομίζοντας αποδεικτικά στοιχεία από κυβερνητικές υπηρεσίες. Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει να περάσει από συνέντευξη στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Ο εκλογικός κατάλογος θα επικαιροποιηθεί στις 2 Απριλίου με τον τερματισμό της διαδικασίας εγγραφής νέων ψηφοφόρων.

Στην επικοινωνία μας με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών, Μενέλαο Βασιλέιου μας ανέφερε ότι αισιοδοξούν ότι ακόμα και τις τελευταίες τρεις μέρες που απομένουν θα έχουν περισσότερες εγγραφές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top