ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γυναίκα που είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση η μία από τους δύο νεκρούς της Κυριακής

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γυναίκα που είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση η μία από τους δύο νεκρούς της Κυριακής

Δύο θανάτους και 326 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Κυριακή. 

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε γυναίκα, ηλικίας 69 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, με ιστορικό εμβολιασμού (1η δόση) που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και άντρα, ηλικίας 74 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 252, εκ των οποίων 168 άντρες (67%), και 84 γυναίκες (33%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 55.090 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).
 
Τα 326 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 44.631. Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 0,59%.
 
Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 196 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 52 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.
 
Από τους 52 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 21 είναι διασωληνωμένοι, οι εννέα νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 22 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 
Στο ΓΝ Αμμοχώστου νοσηλεύονται 45 ασθενείς, στο ΓΝ Λευκωσίας 65 ασθενείς, στο ΓΝ Λεμεσού 53 ασθενείς, στο ΓΝ Λάρνακας 13 ασθενείς, στο ΓΝ Πάφου 17 ασθενείς και στο Μακάρειο 3 ασθενείς.
 
Από τις 55.090 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 2.132 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 52.958 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 326 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:
 
75 κρούσματα από 508 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (πρωτογενείς επαφές) κρουσμάτων.
28 κρούσματα από 901 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
6 κρούσματα από 159 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
5 κρούσματα από 361 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών.
212 κρούσματα από 52.958 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.
 
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
 
203 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
 
Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:
Στην Επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 17.312 τεστ και εντοπίστηκαν 66 θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,38%), στην Επαρχία Λεμεσού 13.122 τεστ και 80 θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,61%), στην Επαρχία Λάρνακας 7.440 τεστ και 34 θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,46%), στην Επαρχία Πάφου 3,956 τεστ και 13 θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,33%) και στην Επαρχία Αμμοχώστου 2.449 τεστ και 10 θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,41%).
 
Εξάλλου, σε συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις, δόθηκαν αναλώσιμα από το Υπουργείο Υγείας και έγιναν έλεγχοι επιτόπου σε επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Κατά την περίοδο 19-28 Μαρτίου εντοπίστηκαν 9 θετικά από 8.461 τεστ.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top