ΚΟΣΜΟΣ

Τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ καλωσόρισε η Φον Ντερ Λάιεν στην έδρα της Κομισιόν

Τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ καλωσόρισε η Φον Ντερ Λάιεν στην έδρα της Κομισιόν

Τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονυ Μπλίνκεν καλωσόρισε η Πρόεδρος Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην έδρα της  Κομισιόν.


Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Κομισιόν υποδεχόμενη τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι, "είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κομισιόν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας σημαντικός και πολύτιμος εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση ΕΕ-ΗΠΑ. με παγκόσμια ατζέντα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, αλλά και για την αξιοποίηση των ευκαιριών της εποχής μας".

Απευθυνόμενη στον κ. Μπλίνκεν, είπε, "Tόνυ, η παρουσία σου εδώ σήμερα είναι ένα πολύ σαφές σημάδι ότι μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία.", είπε η Πρόεδρος.

Όπως ανέφερε, "η πιο άμεση προτεραιότητά μας είναι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της στην οικονομία, στους ανθρώπους. Γνωρίζουμε ότι καμία περιοχή στον κόσμο δεν θα είναι ασφαλής, εκτός εάν όλες είναι ασφαλείς. Επομένως, ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για την ενίσχυση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού για τα εμβόλια. Και όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανές μεταλλάξεις. Έτσι, από τον προσδιορισμό αλληλουχίας έως την επένδυση χρημάτων στην έρευνα για να βεβαιωθούμε ότι εάν είναι απαραίτητο έχουμε αμέσως ένα προσαρμοσμένο εμβόλιο και ότι επενδύουμε σε ικανότητες φαρμακευτικών εταιρειών για μαζική παραγωγή. Για όλα αυτά, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον ιό".

"Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ συμφωνήσαμε να αναστείλουμε όλους του δασμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο των διαφορών της Airbus-Boeing για τέσσερις μήνες. Αυτό είναι ένα θετικό και σημαντικό βήμα, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν άλλοι δασμοί, και πρέπει να εξεταστούν ευρύτερα ζητήματα, όπως η μεταρρύθμιση για παράδειγμα του πολυμερούς εμπορικού συστήματος. Επομένως, ανυπομονώ να συζητήσω πώς να διαμορφώσουμε την ατζέντα μας για το εμπόριο και την τεχνολογία και πώς να αξιοποιήσουμε τις κοινές δυνατότητες", πρόσθεσε.

"Ένα άλλο σημαντικό θέμα θα είναι η αλλαγή του κλίματος. Η κλιματική αλλαγή παραμένει η καθοριστική πρόκληση της εποχής μας. Συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την επανένταξη στη Συμφωνία του Παρισιού. Και ανυπομονούμε να προετοιμάσουμε τα βασικά ορόσημα αυτής της χρονιάς -  με την Ημέρα της Γης στα τέλη Απριλίου, το COP15 στο Κούνμινγκ τον Οκτώβριο και το COP26 στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναπτύξουν πραγματικές λύσεις, να ενισχύσουν την καινοτομία, να θέσουν φιλόδοξους στόχους και να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτών", ανέφερε περαιτέρω.

"Τέλος, ανυπομονώ να συζητήσω μαζί σας βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Φυσικά, θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ - η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν μια εξαιρετική σχέση - αλλά και θέματα που κυμαίνονται από την Κίνα έως τη Ρωσία, τη σχέση μας με την Τουρκία, αλλά και τη σχέση μας με τα Δυτικά Βαλκάνια και τους φίλους μας στην ανατολική και νότια εταιρική σχέση - πολλά θέματα για την αντιμετώπιση της", σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

"Μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και πρέπει να αναζητήσουμε ευκαιρίες να συνεργαστούμε πέρα ​​από τα αντίστοιχα σύνορά μας. Οι ισχυρότερες κοινές προσπάθειες μεταξύ μας είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την παρουσία σας σήμερα. Ανυπομονώ πολύ για παραγωγική εργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τα επόμενα χρόνια", κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top