ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν προς Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθεί για να συνεχιστεί ο διάλογος

Ερντογάν προς Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθεί για να συνεχιστεί ο διάλογος

Η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθεί για να συνεχιστεί ο διάλογος, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία απέδειξε με αποφασιστικότητα ότι δεν είναι υπέρ της έντασης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά υπέρ της συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα βήματα που θα βελτιώσουν τις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας και Τουρκίας - ΕΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στην Άγκελα Μέρκελ ότι όλοι μαζί είδαν τον θετικό αντίκτυπο του διαλόγου στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ και για το σχηματισμό αυτής της ατμόσφαιρας, έπαιξε σημαντικό ρόλο η προσωπική συμβολή της Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι για να μην χαλάσει η παρούσα κατάσταση από τις χώρες που δεν θέλουν να καταλάβουν την αξία των ευρωτουρκικών σχέσεων, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια και είπε ότι αναμένουν πως η έκθεση που θα υποβληθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα περιλαμβάνει αντικειμενικές και εποικοδομητικές προτάσεις, προσανατολισμένες στο μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων με θετική ατζέντα. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι ζητήματα όπως οι προσπάθειες για επικαιροποίηση της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, η απελευθέρωση της βίζας, η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης και το άνοιγμα νέων κεφαλαίων πρέπει να πραγματοποιηθούν όλα μαζί. 

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Τουρκία δεν είναι υπέρ της έντασης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά της συνεργασίας και το έδειξε με αποφασιστικότητα. Ανέφερε ότι για να συνεχιστεί ο διάλογος πρέπει η Ελλάδα να ενθαρρυνθεί. Η Άγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν με την ευκαιρία του 7ου Εκτάκτου Μεγάλου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ την Τετάρτη.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top