ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Culture means business

Culture means business

Σειρά podcasts για την ανάπτυξη ιδεών που προωθούν τη διεπιστημονική επιχειρηματικότητα στον χώρο του πολιτισμού, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το IDEA.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας IDEA διοργανώνουν σειρά podcasts με τίτλο "Culture means business". Η σειρά στοχεύει να βοηθήσει επιχειρηματίες αλλά και άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία και τον πολιτισμό, έτσι ώστε να αναπτύξουν ιδέες που να προωθούν τη διεπιστημονική επιχειρηματικότητα στον χώρο του πολιτισμού. Η σειρά έρχεται να προσφέρει γνώσεις και καθοδήγηση σχετικά με την εξέλιξη μιας ιδέας σε επιχειρηματικό μοντέλο.
Το πρώτο podcast της σειράς έχει θέμα "Χαρτογραφώντας την Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία - Ένα Χρήσιμο Εργαλείο" και θα ανέβει στο διαδίκτυο από τις 27 Μαρτίου. Η διάλεξη θα είναι στα αγγλικά.

Δέστε το σύνδεσμο:
https://www.buzzsprout.com/1214612


Περίληψη του podcast:
Γιατί έχει σημασία η χαρτογράφηση του πολιτιστικού και του δημιουργικού χώρου, η μελέτη και η ανάλυση των επιχειρήσεων, των ενδιαφερόμενων φορέων, των καλλιτεχνών και των παραγόντων; Γιατί θα πρέπει αυτή η διεργασία να είναι δυναμική, τι προσφέρει στους φορείς χάραξης πολιτικής και πώς βοηθά στη δικτύωση και τις συνέργειες; Οι Γιώργος Σιαρλής και Ανδρέας Τσιλίρας, θα εξηγήσουν τη σημαντικότητα της ανάπτυξης ανάλογων δυναμικών μοντέλων, που θα μπορούσαν να στηρίξουν φορείς χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων στον σχεδιασμό εξατομικευμένων δράσεων εντός της Πολιτιστικής και της Δημιουργικής Οικονομίας. Τέλος, θα παρουσιάσουν, με τη μορφή μελέτης περίπτωσης, την έρευνα τους στη Δυτική Ελλάδα (2019).
Το "Mosaic //Culture and Creativity" είναι μια Κοινωνική Επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2018 στην Πάτρα. Είναι ένας Οργανισμός Πολιτιστικής και Κοινωνικής Καινοτομίας, που έχει πρωταρχικό σκοπό να ενθαρρύνει την πολιτιστική και κοινωνική καινοτομία, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας νέες δημιουργικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και Start-Up, αναπτύσσοντας τοπικές περιφερειακές και διεθνείς συνέργειες και δημιουργώντας εναλλακτικούς τρόπους δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των δημιουργικών φορέων, των επιχειρήσεων και του κοινού.

Περισσότερα στο: www.mosaic-hub.gr/en

Βιογραφικά ομιλητών:
Ο Γιώργος Σιαρλής είναι Πολιτιστικός Διαχειριστής, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων & Πρωτοβουλιών, Σύμβουλος Πολιτιστικής Πολιτικής Ο.Τ.Α. Το 2018 ίδρυσε μαζί με άλλους το "Mosaic //Culture and Creativity", που αποσκοπεί στην πολιτιστική και κοινωνική καινοτομία, τη δημιουργία δημιουργικής επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση του δυναμικού εντός των πολιτιστικών και δημιουργικών χώρων. Είναι επίσης ειδικός σε Cultural Mega Events, ειδικά στην πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Ο Ανδρέας Τσιλίρας είναι πολιτιστικός διαχειριστής και εκδότης. Από το 2004 ασχολείται με τη διαχείριση και εφαρμογή ελληνικών και ευρωπαϊκών έργων στους τομείς του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής επικοινωνίας. Είναι επίσης συνιδρυτής του "Mosaic //Culture and Creativity" και ιδρυτής των εκδόσεων "Το Δόντι".


Λέξεις-κλειδιά:
Χαρτογράφηση, Πολιτισμός και Δημιουργικός Χώρος, Πολιτιστική Πολιτική, Χάραξη Στρατηγικής & Οργάνωση, Καλλιτέχνες, Δημιουργοί

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top