ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουρλάς: Ο Ερντογάν περιφρονεί το κράτος δικαίου με την απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Φουρλάς: Ο Ερντογάν περιφρονεί το κράτος δικαίου με την απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Τοποθέτηση Ευρωβουλευτή Δημοκρατικού Συναγερμού και ΕΛΚ κ. Λουκά Φουρλά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης 

 Το πραγματικό πρόσωπό του έδειξε, για άλλη μια φορά, το καθεστώς Ερντογάν, με την πλήρη περιφρόνηση του κράτους δικαίου και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αποδεχόμενος τη θέση συντηρητικών και ισλαμικών οργανώσεων, οι οποίες ζητούσαν να αποσυρθεί η Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, υποστηρίζοντας ότι βλάπτει τις «παραδοσιακές» οικογενειακές αξίες, ο Τούρκος Πρόεδρος χωρίς δεύτερη σκέψη, προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια αφαιρώντας την ασπίδα προστασίας στις γυναίκες που καθημερινά δέχονται βία στην κοινωνία της χώρας.

Ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, κατέθεσε με τη μορφή του κατεπείγοντας ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας άμεσες ενέργειες αντιστροφής αυτής της απόφασης. Όπως υποδεικνύει, η εναρμόνιση των χωρών με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για όλες τις υπό ένταξη χώρες. Άλλωστε, ο τρόπος λειτουργίας και η πορεία χάραξης της πολιτικής της ΕΕ βασίζεται πάνω σε αυτές.

«Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, παρακολουθούμε τον Ερντογάν να απομακρύνει τη χώρα του από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αποσύροντας την Τουρκία από τη διεθνή σύμβαση που υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών».

Για το ευρωπαϊκό ιδεώδες, αναφέρει ο κ. Φουρλάς, η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή.

«Οι γυναίκες χρειάζονται ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την προστασία τους. Η εν λόγω Σύμβαση στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία εναντίον τους έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα».

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την προκλητική αυτή στάση που έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και φιλοσοφίας. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρέπει να έχουν αντίκτυπο και συνέπειες για μία υπό ένταξη χώρα;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top