ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με σεβασμό η διαχείριση του νερού στην Coca-Cola HBC Κύπρου

Με σεβασμό η διαχείριση του νερού στην  Coca-Cola HBC Κύπρου

Εφαρμόζει πρότυπα και πολιτικές σε όλη την αλυσίδα αξίας της και δημιουργεί ευρύτερες θετικές επιδράσεις στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται στις 22 Μαρτίου, αποτελεί μια υπενθύμιση στην ανθρωπότητα για τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σημαντικότερος παράγοντας για τη ζωή και την ανάπτυξή μας. To ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.


Το βασικότερο συστατικό για τα προϊόντα της Coca-Cola HBC Κύπρου είναι το νερό, μιας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής της διαδικασίας, αφού χρησιμοποιείται τόσο για την παραγωγή όσο και για τον καθαρισμό και την απολύμανση των μηχανημάτων. Η Εταιρεία, διαχειρίζεται το βασικό αυτό αγαθό με όλο τον σεβασμό που του αρμόζει.


Σε όλη την παραγωγική της διαδικασία, εφαρμόζει πρότυπα και πολιτικές για την υπεύθυνη διαχείριση του νερού αλλά και της ανακύκλωσης αυτού που χρησιμοποιεί. Πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση συνεχή έλεγχο και καταμέτρηση των καταναλώσεων μέσω online μετρήσεων και αναλύσεων, εντοπισμό και άμεση αντιμετώπιση των διαρροών νερού. Υλοποιεί άνω του 75% των βασικών Πρακτικών Εξοικονόμησης Νερού (TOP Water Saving Practices) του Ομίλου Coca-Cola HBC στα εργοστάσιά της και ανακυκλώνει, επαναχρησιμοποιεί το νερό, όπου αυτό κρίνεται δυνατόν. Παράλληλα σχεδιάζει και εφαρμόζει πλάνο προστασίας σύμφωνα με τα παγκόσμια προγράμματα SVA/SWPP της The Coca-Cola Company, με σκοπό να διασφαλίσει την υγιή και βιώσιμη διαχείριση των πηγών νερού που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα μέσω της επεξεργασίας των λυμάτων της διασφαλίζεται η υδρόβια ζωή.


Με την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών, χρησιμοποιεί το νερό πιο αποδοτικά εξοικονομώντας το 2020, 3.804.805lt και μειώνοντας κατά 4,95% τον δείκτη κατανάλωσης νερού στις παραγωγικές της μονάδες ανά μονάδα προϊόντος (lt/ltpr) έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Αξιολογεί την ποσότητα του διαθέσιμου νερού μελλοντικά και μειώνει τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους που συνδέονται με το νερό που χρησιμοποιεί, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, σε συνεργασία με τους βασικούς κοινωνικούς της εταίρους. Μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση του νερού σε όλη την αλυσίδα αξίας της, δημιουργεί ευρύτερες επιδράσεις στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.


Επιπλέον, την φετινή χρονιά τα εργοστάσια της Εταιρείας έλαβαν ανώτατες πιστοποιήσεις για την υπεύθυνη διαχείριση νερού από την Alliance for Water Stewardship (AWS), ως αποτέλεσμα της στοχευμένης στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού νερού ΚΥΚΚΟΣ, έλαβε την ανώτατη Platimun πιστοποίηση και το εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικού και γάλακτος στη Λευκωσία, την Gold. Οι διακρίσεις αυτές προστίθενται στην πρωτοποριακή πιστοποίηση European Water Stewardship (EWS), που έχουν λάβει τα εργοστάσια του Κύκκου και της Λευκωσίας για την υποδειγματική διαχείριση του νερού.


Σε επίπεδο κοινωνικών προγραμμάτων, εδώ και επτά χρόνια, συνεργάζεται με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) για την υλοποίηση του Προγράμματος «Αποστολή Νερό» από το οποίο η Κύπρος θα επωφελείται για πολλά χρόνια καθώς εξοικονομούνται 5,840,000 λίτρα νερού ετησίως. Το Πρόγραμμα προωθεί την αποτελεσματικότερη διαχείριση του νερού, μέσα από την υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών νερού, όπως το βρόχινο ή το γκρίζο νερό, προκειμένου να καλύψουν δευτερεύουσες χρήσεις όπως η άρδευση πράσινων χώρων. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για την υπεύθυνη διαχείριση του νερού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος υλοποιήθηκαν 19 έργα εθνικής σημασίας, εγκαταστάθηκαν και αποκαταστάθηκαν 16 συστήματα συλλογής «γκρίζου νερού» σε σχολεία και γήπεδα, εκπαιδεύτηκαν 30 τεχνικοί, επιμορφώθηκαν 280 εκπαιδευτικοί, ενώ επωφελήθηκαν 83.621 κάτοικοι της Κύπρου.


Η φήμη του Προγράμματος έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου καθώς βραβεύτηκε ως η δεύτερη καλύτερη πρακτική σε Παγκόσμιο Επίπεδο στον Διαγωνισμό World Water Showcase του 7ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό. Ταυτόχρονα, το «Αποστολή Νερό» έχει λάβει διακρίσεις και σε τοπικό επίπεδο, από τα Cyprus Responsible Business Awards.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top