ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Ευρώπη μπορεί να πετύχει συλλογική ανοσία ως τον Ιουλίου, αναφέρει Επίτροπος ενώ αυξάνονται τα κρούσματα

Η Ευρώπη μπορεί να πετύχει συλλογική ανοσία ως τον Ιουλίου, αναφέρει Επίτροπος ενώ αυξάνονται τα κρούσματα

Η Ευρώπη μπορεί να επιτύχει τη συλλογική ανοσία απέναντι στον νέο κορωνοϊό μέχρι τις 14 Ιουλίου, δήλωσε χθες ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να αυξηθούν οι παραδόσεις εμβολίων στην ήπειρο.

"Ας πάρουμε μια συμβολική ημερομηνία: στις 14 Ιουλίου (σ.σ. εθνική γιορτή για τη Γαλλία, που τιμά την κατάληψη της Βαστίλης) έχουμε την πιθανότητα να επιτύχουμε την ανοσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο", ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

"Είναι η τελική ευθεία, επειδή ξέρουμε ότι για να νικήσουμε αυτήν την πανδημία, μία είναι η λύση: να εμβολιαστούμε. Τα εμβόλια έρχονται, θα είναι εδώ", διαβεβαίωσε.

"Από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, θα παραδοθούν 300-350 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι σταδιακά θα αυξάνονται κάθε μήνα οι παραδόσεις: 60 εκατομμύρια δόσεις τον Μάρτιο, 100 εκατομμύρια τον Απρίλιο, 120 τον Μάιο. Σύμφωνα με τον Μπρετόν, 55 εργοστάσια θα παρασκευάζουν στο εξής τα εμβόλια για την Covid-19 στην Ευρώπη.

Γαλλία: Παρά τις απαγορεύσεις, 6.500 νέοι κατέκλυσαν τη Μασσαλία για να γιορτάσουν το καρναβάλι

Ντυμένοι γορίλες, λουλούδια ή ακόμη και... γιατροί, σχεδόν 6.500 άνθρωποι γιόρτασαν σήμερα το καρναβάλι στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, παρά την έξαρση της πανδημίας στη χώρα που ανάγκασε την κυβέρνηση να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα. Η αστυνομία εξέφρασε τη λύπη της για αυτό το υπαίθριο πάρτι, που δεν είχε την άδεια των αρχών, πολύ περισσότερο επειδή οι νεαροί καρναβαλιστές στην πλειονότητά τους δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις.

Από το Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα αυστηρά μέτρα σε 16 περιφέρειες της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων είναι και το Παρίσι, λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Η Μασσαλία δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές υπό αυστηρή επιτήρηση, όπως η γειτονική Νίκαια, όμως εξακολουθούν να ισχύουν και εκεί τα μέτρα, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων.

Γερμανία-Covid-19: Παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου σχεδιάζει η κυβέρνηση

Παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου θα εισηγηθεί η Καγκελαρία κατά την αυριανή τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η στρατηγική των επόμενων εβδομάδων που περιλαμβάνουν και το Πάσχα (4 Απριλίου). Σύμφωνα με το Δίκτυο RND, σε έγγραφο της Καγκελαρίας αναφέρεται ότι "με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, είναι απαραίτητο, πριν ανοίξουμε, να περιμένουμε οι αριθμοί να σταθεροποιηθούν και να μειωθούν". Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, συνιστάται αυστηρός περιορισμός, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, από περιοχές με περισσότερα κρούσματα σε άλλες με λιγότερα.

Βραζιλία: 1.290 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σχεδόν 48.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 47.774 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 1.290 ασθενείς με την COVID-19. Συνολικά, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί ως εδώ 294.042 νεκρούς, τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πλησιάζει τα 12 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Καναδάς: Μείωση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στους πολίτες άνω των 80 χάρη στα εμβόλια

Η συνεχιζόμενη εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού στον Καναδά έφερε μείωση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μεταξύ των ηλικιωμένων άνω των 80 ετών, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι υγειονομικές αρχές.

"Διαπιστώνουμε ήδη τα πλεονεκτήματα των εμβολίων στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού, τη μείωση του δείκτη μολύνσεων (...) μεταξύ των ενηλίκων άνω των 80 ετών και τη μείωση του επιπολασμού στα γηροκομεία", επισήμανε η Τερίσα Ταμ, διευθύντρια των υπηρεσιών δημόσιας υγείας του Καναδά, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η Κίνα δώρισε στον Νίγηρα 400.000 δόσεις του εμβολίου

Η Κυβέρνηση της Κίνας δώρισε 400.000 δόσεις του εμβολίου της Sinopharm για τον νέο κορωνοϊό, αναλώσιμα και εξοπλισμό στον Νίγηρα για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας.

Το φορτίο που έφθασε στο αεροδρόμιο της Νιαμέι περιλάμβανε - πέραν των δόσεων των εμβολίων - 300.000 τεστ αντιγόνων, θερμόμετρα υπέρυθρων και μέσα ατομικής προστασίας: μάσκες, γάντια μιας χρήσης, προστατευτικό ιματισμό, σκούφους, γυαλιά και προσωπίδες προστασίας, διευκρίνισε το υπουργείο. Ο πρόεδρος του Νίγηρα, ο Μαχαμαντού Ισούφου, υποδέχθηκε το φορτίο των εμβολίων σε ειδική τελετή παρόντος του πρεσβευτή της Κίνας. "Από το επόμενο Σάββατο, 27η Μαρτίου 2021, θα αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό", διαβεβαίωσε ο αρχηγός του κράτους.

Το Πεκίνο έχει δωρίσει ποσότητες εμβολίων σε αρκετές αφρικανικές χώρες, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ατμόσφαιρα καλής θέλησης ασκώντας την επιλεγόμενη διπλωματία των εμβολίων.

Χιλή: Πάνω από 6.800 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 99 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.836 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 99 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 22.279 νεκρούς επί συνόλου 931.939 μολύνσεων.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παρέμεινε υψηλός, μία ημέρα μετά το ρεκόρ 7.084 μολύνσεων που κατέγραψε η χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου πλέον το σύστημα υγείας πιέζεται πολύ.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού πηγαίνει καλύτερα απ` ό,τι αναμενόταν στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, η χώρα αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα.

Μεξικό: 209 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 2.100 κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 209 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 198.036 νεκρούς. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 2.133 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τα επαληθευμένα κρούσματα να φθάνουν τα 2.195.772 στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη θεωρείται μάλλον υποτιμημένος. Στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει πως στην πραγματικότητα οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πολύ υψηλότεροι απ` ό,τι καταγράφεται επίσημα, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ, ενώ δεν πάνε όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top