ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Αλέξης, ο μάρτυρας και τα σενάρια

Ο Αλέξης, ο μάρτυρας και τα σενάρια

Αναμφίβολα, το όνομα Αλέξης Μαυρομιχάλης, χαρακτηρίζεται… βαρυσήμαντο για την Αστυνομία, η οποία τα τελευταία χρόνια, ουκ ολίγες φορές ασχολήθηκε με την περίπτωση του, είτε συλλαμβάνοντας τον για διάφορες υποθέσεις, οι οποίες στο τέλος αποδεικνύονταν «άνθρακας», είτε διενεργώντας του αλλεπάλληλες αιφνιδιαστικές έρευνες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ενδεικτική ήταν η φορά που το Αλεξούι, τον Δεκέμβριο του 2018, συνελήφθη για υπόθεση ναρκωτικών, που αποκαλύφθηκε στα πλαίσια των ερευνών για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στο κέντρο της Λευκωσίας και στην οποία τον ενέπλεξε ο 27χρονος, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας κατά του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης.

Εκτός από τον Σήφη, ο 27χρονος ενέπλεξε και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, αφού δεν προέκυψε τίποτα εναντίον του. Ωστόσο, την συγκεκριμένη φορά, κατηγορήθηκε για… μη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης εταιρείας του. Γεγονός που έφερε επικρίσεις στην Αστυνομία, η οποία έδειχνε να τον καταδιώκει, αφού την ίδια περίοδο ήταν που διενεργήθηκε έρευνα μέχρι και στον υδραυλικό που μετέβη στην οικία του για να του επιδιορθώσει την βλάβη στην βρύση.

Από τον Ροδοθέου, πίσω στον Γλύκα

Η υπόθεση της απόπειρας φόνου του Νίκου Ροδοθέου, έβαλε στο κάδρο των υπόπτων τον Σήφη, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψη και καταζητείτο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και καταδικάστηκε για άλλη υπόθεση στα κατεχόμενα.

Από το κάδρο των υπόπτων της συγκεκριμένης υπόθεσης, είχε αφαιρεθεί το όνομα του Μαυρομιχάλη, ενώ μάρτυρας στην υπόθεση ήταν και είναι ο 27χρονος, που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για τα ναρκωτικά και ο οποίος είχε συλληφθεί για την απόπειρα στο Ροδοθέου. Ωστόσο για την απόπειρα φόνου, του επιβλήθηκε ποινή δέκα μηνών, αφού το deal προέβλεπε να πέσει στα μαλακά, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Σήφη και για τις δύο υποθέσεις, καθώς θεωρείται πιο σημαντικό πρόσωπο για τις Αρχές αφού είναι στενός φίλος του Μαυρομιχάλη, και των άλλων κατηγορούμενων για την υπόθεση.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», εναντίον του οποίου διαπράχθηκε απόπειρα φόνου τον Νοέμβριο του 2017, προβαίνει σε νέα κατάθεση στην Αστυνομία, όπου δείχνει ηθικούς αυτουργούς της ενέδρας εναντίον του, τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ, καθώς και τον Ντίντι Ρούντολφ, ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη. Σημειώνεται πως σε προηγούμενες καταθέσεις του, ο «Γλύκας» έδειξε άλλους δράστες, ενώ σε μια περίπτωση ταυτοποίησε και Αλβανό, εναντίον του οποίου εκδόθηκε μάλιστα ένταλμα σύλληψης.

Ο μάρτυρας «κλειδί»

Ο «Γλύκας», στη νέα του κατάθεση που ενέπλεξε Αλέξη, Σήφη και Ρούντολφ, όπως είχε ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου, επικαλέστηκε άλλους δύο μάρτυρες, τον Φάνο Χατζηγεωργίου και τον Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα.

Ο Φάνος, ο οποίος αρχικά θεωρείτο βασικός μάρτυρας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον Κακουργιοδικείου για Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ, είχε καταθέσει πως προσεγγίστηκε από το Αλεξούι και τον Σήφη, ένα μήνα μετά την απόπειρα φόνου, «για να τελειώσει τη δουλειά», ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε αρνήθηκε, ενώ ανέφερε πως οι δύο του παραδέχθηκαν πως αυτοί έβαλαν τον Ρούντολφ για να σκοτώσει τον «Γλύκα».

Στη συνέχεια, ο Φάνος Χατζηγεωργίου, με ένορκη δήλωση του που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, αποσύρθηκε από μάρτυρας κατηγορίας, καταθέτοντας πως «όταν η Αστυνομία κάλεσε τον Γλύκα και του είπε ότι απειλείται η ζωή του, ήρθε και με βρήκε και μου είπε ότι πρέπει να τον βοηθήσω και να δώσω κατάθεση εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Συγκεκριμένα μου είπε να αναφέρω στην Αστυνομία ότι ο Αλέξης Μαυρομιχάλης μου ζήτησε να σκοτώσω τον Γλύκα, όπως επίσης και ότι μου εκμυστηρεύτηκε ότι αυτός κρυβόταν πίσω από την απόπειρα του. Μου είπε ότι αν δεν τον βοηθήσω θα είχα προβλήματα τόσο μαζί του όσο και με την παρέα του. Αυτό το θεώρησα ως απειλή».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Φάνος Χατζηγεωργίου, αφαιρέθηκε από τη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας κατά Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ. 

Έσπασε ρεκόρ ο Σήφης

Η παράδοση του Σήφη από τις κατοχικές αρχές στην Κυπριακή Αστυνομία, σηματοδότησε νέες εξελίξεις στις πολύκροτες υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μετά την εκπνοή του διατάγματος κράτησης του, η Αστυνομία το πρωί παρέπεμψε σε δίκες τον Σήφη, καταγράφοντας μάλιστα… ρεκόρ. Και αυτό, διότι ίσως για πρώτη φορά, κατηγορούμενος παραπέμπεται την ίδια μέρα σε τέσσερις διαφορετικές δίκες, που θα δικαστούν ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα, ο Σήφης παραπέμφθηκε σε δίκες για:

  1. Απόπειρα φόνου κατά του «Γλύκα» που διαπράχθηκε στις 20/11/2017
  2. Απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26/11/2018
  3. Υπόθεση ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε στα πλαίσια των ερευνών για την απόπειρα κατά του Ροδοθέου
  4. Κατοχή τεσσάρων πυροκροτητών

«Εμφανίστηκε» ξανά η μαρτυρία Φάνου

Παρά το γεγονός ότι Φάνος Χατζηγεωεργίου αποσύρθηκε και όπως είπε η Κατηγορούσα Αρχή κατά τη διάρκεια της δίκης του Μαυρομιχάλη και του Ρούντολφ για την υπόθεση «Γλύκα», δεν συμπεριλαμβάνεται στους μάρτυρες, εντούτοις, η μαρτυρία του Φάνου παρουσιάστηκε κατά του Σήφη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, σύμφωνα με μαρτυρία, ο ύποπτος (σ.σ Σήφης) και ακόμη ένα πρόσωπο, πρότειναν σε τρίτο πρόσωπο (σ.σ. Φάνο Χατζηγεωργίου), να «τελειώσει την δουλειά».

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Σήφη, είναι το θύμα της απόπειρας, ο οποίος στο μεταξύ έχει καταθέσει ενώπιον Δικαστηρίου κατά των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ. Στο επίκεντρο της κατάθεσης του, τέθηκαν οι αντιφατικές μαρτυρίες του, ενώ ολοκληρώθηκε και η αντεξέταση του από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, Αντώνη Δημητρίου και Μαρίνο Καούλλα.

Τα σενάρια περί καρφωμάτων

Η Αστυνομία προς στοιχειοθέτηση μιας ποινικής υπόθεσης, πολλές φορές μετατρέπει κατηγορούμενους σε μάρτυρες κατηγορίας, με αντάλλαγμα να απαλλαχτούν από τις κατηγορίες ή να τους επιβληθεί χαμηλότερη ποινή. Όταν υπάρχει δε κατηγορούμενος που θεωρείται πιο βαρυσήμαντος, τότε η Αστυνομία «θυσιάζει» τα «μικρά» ονόματα, για χάρη των «μεγάλων».

Στην περίπτωση του Σήφη, όταν αυτός κηρύχθηκε καταζητούμενος, τα σενάρια και οι διαρροές, έδιναν και έπαιρναν, αφού πληροφορίες ήθελαν την Αστυνομία να επιδιώκει, σε περίπτωση σύλληψης του, deal με τον ύποπτο, ώστε να καταθέσει εναντίον του Μαυρομιχάλη.

Τα σενάρια ήρθαν ξανά στο προσκήνιο στο άκουσμα της είδησης πως ο Σήφης παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές. Μάλιστα, φήμες ήθελαν τον Σήφη να δίνει τον Μαυρομιχάλη και πως θα μεταφερόταν στα σπιτάκια της Αστυνομίας, όπου κρατούνταν οι υπό προστασία μάρτυρες.  

Ωστόσο, ανακρινόμενος για όλες τις υποθέσεις, ο Σήφης, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ μετά τις παραπομπές του για δίκες, διατάχθηκε η κράτηση του ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top