ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινική δίωξη του Μητροπολίτη ζητά η Αστυνομία - Δεν παραδέχεται τίποτα από τις δύο καταγγελίες εναντίον του

Ποινική δίωξη του Μητροπολίτη ζητά η Αστυνομία - Δεν παραδέχεται τίποτα από τις δύο καταγγελίες εναντίον του

Στη Νομική Υπηρεσία παραδόθηκαν χθες Πέμπτη 18 Μαρτίου, άλλοι δύο φάκελοι που αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο φάκελοι που δόθηκαν σήμερα στην Νομική Υπηρεσία αφορούν τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίηση από πρώην Μητροπολίτη, όπου η μία αφορά βιασμό και η δεύτερη σεξουαλική κακοποίηση. 

Το Ειδικό Κλιμάκιο που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας για αυτές τις υποθέσεις φαίνεται ότι με βάση τις καταθέσεις, τις μαρτυρίες και τα τεκμήρια που έχουν ενώπιον τους εισηγούνται στον φάκελο που παρέδωσαν στην Νομική Υπηρεσία την ποινική δίωξη του πρώην Μητροπολίτη.

Παρά τις εισηγήσεις η Νομική Υπηρεσία είναι αυτή που θα λάβει την τελική απόφαση για το ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης και αν τελικά θα πάρει την οδό της δικαιοσύνης αφού πρώτα εξετάσει τον φάκελο και τις έρευνες που έχουν διενεργήσει οι ανακριτές της υπόθεσης. Σε περίπτωση που ο πρώην Μητροπολίτης διωχθεί ποινικά θα καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον του Δικαστήριο. Πάντως ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται κάθε κατηγορία. 

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου χθες Πέμπτη 18 Μαρτίου, είπε ότι η Αστυνομία έχει ενώπιον της 20 καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις, από τις οποίες έχουν καταχωρηθεί 7 ενώπιον της δικαιοσύνης, 6 βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία - από τις οποίες οι δύο οδηγήθηκαν σήμερα, για μελέτη και οδηγίες, και οι υπόλοιπες 7 καταγγελίες είναι στο στάδιο της διερεύνησης.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εξετάσεις και η διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων, που βρίσκονται άλλες στο αρχικό στάδιο και άλλες προς το τέλος.
 
«Επίσης, να πούμε ότι οι όποιες πληροφορίες έρχονται στο Αρχηγείο Αστυνομίας από οποιαδήποτε πρόσωπα, τυγχάνουν αξιολόγησης, διερεύνησης και εμπιστευτικού χειρισμού από τους ανακριτές, της Ειδικής Ανακριτικής Ομάδας Διερεύνησης», πρόσθεσε.
  
Ερωτηθείσα αν αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά τις υποθέσεις αυτές, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «εκ των προτέρων δεν μπορούμε να ξέρουμε ή δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στην πορεία των σοβαρών αυτών υποθέσεων που διερευνούμε».
 
«Οπότε, κάθε υπόθεση, που είναι ξεχωριστή, παίρνει το χρόνο της και ακολουθεί την πορεία της. Όταν, εννοείται, ολοκληρωθεί η διερεύνηση της, οδηγείται ενώπιον δικαιοσύνης», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top