ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούσιος: «H EE πρέπει να είναι παρούσα στην Πενταμερή- Στοχευμένη από την Τουρκία η μεταναστευτική ροή»

Κούσιος: «H EE πρέπει να είναι παρούσα στην Πενταμερή- Στοχευμένη από την Τουρκία η μεταναστευτική ροή»

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα (17/3) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε αναφορά σε αριθμό θεμάτων που αφορούν την πενταμερή, τους εμβολιασμοί, τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην πενταμερή που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη 27-29 Απριλίου ανέφερε ότι «Στόχος μας είναι να υπάρξει επιτυχία στην άτυπη πενταμερή στην Γενεύη» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «στόχος είναι να συνεχίσουμε από το σημείο που μείναμε στο Κραν Μοντανα».

Για την εμπλοκή και συμβολή της Ε.Ε. στην πενταμερή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Οι αρχές και οι αξίες της ΕΕ είναι αυτές που εγγυούνται και μια σταθερότητα και είναι προσπάθεια μας να πειστούν τα ΗΕ να καλέσουν και την ΕΕ. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόθεση από πλευράς ΕΕ να είναι παρούσα και ευελπιστούμε ότι στο τέλος θα το πετύχουμε», είπε.

Αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές ανέφερε ότι η Κύπρος δέχεται τις μεγαλύτερες ροές στην Ε.Ε. προσφύγων που φτάνουν το 4% του πληθυσμού, δεδομένο που κάνει τη διαχείριση της κατάστασης πιο δύσκολη.

«Δεν έχουμε τις υποδομές για τόσες μεγάλες ροές», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε για τις ροές που έρχονται από την Τουρκία «Συγκροτημένα και στοχευμένα μας στέλνει η Τουρκία», δεν μπορούμε να τους στείλουμε πίσω.

«Πρέπει να μας προβληματίσει το κόστος το οποίο επωμίζονται οι συμπολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ανέφερε οι ηλικίες των μεταναστών είναι 25-35 ετών.

Αναφερόμενος στα μέτρα και τον κορωνοϊό ο κύριος Κούσιος ανέφερε ότι «Τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Είμαστε η δεύτερη χώρα με θετικό πρόσημο για τους θανάτους της».  

«Άντεξε το σύστημα υγείας παρόλες τις Κασσάνδρες που το ήθελαν να μην αντέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Έκανε λόγο και για την στήριξη της κυβέρνησης  ύψους 1.6 δις. ευρώ «Η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός στις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας».

Καταληκτικά ανέφερε πως «Εάν δεν ελαφρύνουμε την πίεση με το σύστημα υγείας θα μπούμε σε περιπέτειες. Θερμή παράκληση της κυβέρνησης να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα, αυξημένη αυτοπειθαρχία με τα μέτρα, όπως οι συντριπτική πλειοψηφία».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top