ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αλλαγές στα SMS από αύριο Δευτέρα – Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες

Αλλαγές στα SMS από αύριο Δευτέρα – Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες

Μετά την ανακοίνωση των νέων χαλαρώσεων την Παρασκευή 12 Μαρτίου, έρχονται και αλλαγές στον τρόπο διακίνησης.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα 15 Μαρτίου γίνονται τροποποιήσεις στα SMS που αποστέλλονται για σκοπούς διακίνησης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας για μετάβαση σε υποστατικό εστίασης (μόνο για εξωτερικούς χώρους), αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας τον αριθμό 2.

Η Κατηγορία 6 τροποποιείται και, εκτός από τη μετακίνηση για σκοπούς άθλησης και ατομικής εκγύμνασης, περιλαμβάνει τη μετακίνηση για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, δηλαδή σε πλατείες.

Για μετάβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα, όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο στις 15 Μαρτίου, αποστέλλεται μήνυμα στον αριθμό 6. Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών, νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Η πρόσβαση σε πλατείες επιτρέπεται από τις 15 Μαρτίου για συναθροίσεις με μέγιστο αριθμό 6 ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι 3 αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6 και τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών (3) ωρών.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης και πλατείες καθορίζεται σε 6 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Νοείται ότι άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που συναθροίζονται στους πιο πάνω χώρους από διαφορετικά νοικοκυριά, οφείλουν να φέρουν μάσκα προστασίας.

Η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα επιτρέπεται μόνο για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συναθροιστούν σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα στις 15 Μαρτίου είναι 6 ενήλικες και επιπλέον τα ανήλικα τέκνα τους.

Από τις 16 Μαρτίου, επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών εστίασης, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των κατευθυντήριων οδηγιών.

Η πιο πάνω απόφαση ισχύει μόνο για τις πιο κάτω κατηγορίες χώρων εστίασης:

▪ Εστιατόρια

▪ Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

▪ Ταβέρνες

▪ Καφετέριες 4

▪ Πιτσαρίες

▪ Μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ

▪ Καφενεία

▪ Κυλικεία ή/και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα. Εάν στις πιο πάνω επιχειρήσεις λειτουργούν μπαρ, απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά και η χρησιμοποιούνται μόνο για την προπαρασκευή φαγητών και ποτών από το προσωπικό του υποστατικού.

Δεν καθορίζεται μέγιστος αριθμός ατόμων στους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών εστίασης. Ο αριθμός των ατόμων προκύπτει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, στη βάση των τετραγωνικών μέτρων του κάθε υποστατικού και νοουμένου ότι εφαρμόζεται το μέτρο απόστασης όπως καθορίζεται στο σχετικό πρωτόκολλο.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης (εξωτερικοί χώροι των υποστατικών) είναι τα 8 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top