ΕΛΛΑΔΑ

'Σκοτώστε τον. Ψόφα κ…μπατσε' - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση στον αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη

 'Σκοτώστε τον. Ψόφα κ…μπατσε' - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση στον αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη

 Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες αστυνομικών για τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου ειδικού φρουρού στα βίαια επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Ο 29χρονος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι φοβήθηκε πως θα τον πυροβολήσουν και ότι από τα χτυπήματα έχασε τις αισθήσεις του.

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε ο οδηγός της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαινε και ο 29χρονος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

Ο οδηγός της μηχανής είπε ότι το πλήθος έφτασε δίπλα τους και ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη του και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις που δέχονταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρύνθηκαν περίπου 50 μέτρα από το σημείο ώστε να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν για να απομακρύνουν το συνάδελφό τους από το πλήθος.

Οι συνάδελφοι του 29χρονου ειδικού φρουρού υποστήριξαν ότι το ετερόκλητο πλήθος ήθελε νεκρό αστυνομικό.

“Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω …να τον χτυπάνε με τα χέρια τα πόδια με βέργες με κοντάρια με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του. Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας τον άλλον “γ…. τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κ…μπατσε” ανέφερε ένας ειδικός φρουρός στην ομάδα που δέχτηκε την επίθεση.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του 29χρονου που επί 2,5 λεπτά δεχόταν άγρια χτυπήματα από όχλο 50-60 ατόμων: “Προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου για να μην μου το πάρουν. Φοβόμουν μη με πυροβολήσουν με αυτό. Δεχόμουν χτυπήματα σε όλο μου το κορμί. Ξαφνικά, ένιωσα ένα χέρι στον λαιμό μου να προσπαθεί να αφοπλίσει το κράνος όπως και έκανε. Μου το έβγαλαν και άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι ουρλιάζοντας «εδώ θα πεθάνεις…». Κάποια στιγμή ένιωσα πως θα αφήσω την τελευταία μου πνοή στην άσφαλτο… Κατάλαβα πως έχω γεμίσει αίματα. Από τα χτυπήματα έχασα τις αισθήσεις μου (Πηγή:Realnews).

Στην ΕΡΤ μίλησε ο αυτόπτης μάρτυρας που αναγνώρισε τον 30χρονο Έλληνα, ιρακινής καταγωγής, που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας:

“Είναι στην Θύρα 7 αλλά και οργανωμένος. Η παρέα του είναι οργανωμένη… Του είπα, αν κάνεις κάτι θα σε δώσω στεγνά, μην πειράξεις αστυνομικό και κόσμο” δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι 7 ανήλικοι που είχαν συλληφθεί για τα βίαια επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο όμως της επίβλεψής τους από κοινωνικό λειτουργό. Αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στα επεισόδια.

Ανήλικος 17χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε: “Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί”.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι καταθέσεις και των υπόλοιπων συλληφθέντων.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top