ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος της ΠΟΕΔ: Ήταν αναμενόμενο το κλείσιμο σχολείων, ειδικότερα στη Λεμεσό΄'

Πρόεδρος της ΠΟΕΔ: Ήταν αναμενόμενο το κλείσιμο σχολείων, ειδικότερα στη Λεμεσό΄'

Ήταν αναμενόμενο το κλείσιμο σχολείων ειδικότερα στη Λεμεσό, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξανόταν, είπε, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, προσθέτοντας ότι «άξιο απορίας όμως παραμένει το γεγονός ότι, ενώ κλείνουν τα Δημοτικά στη βάση της δυσμενούς επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στη Λεμεσό, εντούτοις παραμένουν ανοικτά τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία».


Σημείωσε ότι αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη «να προκληθεί αναστάτωση και στα Νηπιαγωγεία και Ειδικά σχολεία, λόγω της πιθανής, δικαιολογημένης απουσίας συναδέλφων για σκοπούς φύλαξης τέκνων».
 
Ερωτηθείσα για την σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ανασταλεί η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων στην Επαρχία Λεμεσού με φυσική παρουσία μαθητών μέχρι τις 31 Μαρτίου, η κα. Βασιλείου είπε ότι εδώ και αρκετές μέρες, «ως ΠΟΕΔ είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στα αρμόδια Yπουργεία, καταθέτοντας μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα βοηθούσαν ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στις σχολικές μας μονάδες, χωρίς όμως την ανάλογη ανταπόκριση».
 
Ενδεικτικά, είπε, «να αναφέρουμε την εισήγησή μας για το κλείσιμο τμημάτων ή/και σχολείων εκεί και όπου όντως υπήρχε μεγάλη αλυσίδα κρουσμάτων». Επίσης, συνέχισε, είχαν εισηγηθεί να εξεταστεί η πιθανότητα διενέργειας τεστ σάλιου στα παιδιά. «Ήταν αναμενόμενο το κλείσιμο σχολείων ειδικότερα στη Λεμεσό, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξανόταν. Άξιο απορίας όμως παραμένει το γεγονός ότι, ενώ κλείνουν τα Δημοτικά στη βάση της δυσμενούς επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στη Λεμεσό, εντούτοις παραμένουν ανοικτά τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία. Μήπως θα πρέπει οι αρμόδιοι να αναθεωρήσουν την απόφασή τους;», πρόσθεσε.
 
Σε συνέχεια των πιο πάνω, είπε η κα. Βασιλείου, «αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να προκληθεί αναστάτωση και στα Νηπιαγωγεία και Ειδικά σχολεία, λόγω της πιθανής, δικαιολογημένης απουσίας συναδέλφων για σκοπούς φύλαξης τέκνων».
 
«Εννοείται ότι ως εκπαιδευτικοί θα κάνουμε και πάλι το καθήκον μας, στηρίζοντας τα παιδιά, ελπίζοντας να μην χρειαστεί και πάλι να επανέλθουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση», κατέληξε.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top