ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις ώρα μηδέν - Όλα τα σενάρια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις ώρα μηδέν - Όλα τα σενάρια

Η επιβάρυνση που παρατηρείται στην επιδημιολογική εικόνα συνεχίζεται το τελευταίο διήμερο με τα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά να ξεπερνούν τα 400 προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο ‘πονοκέφαλο’ ενόψει της σύσκεψης του Υπουργικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό που απορρέει είναι πως η ανησυχία είναι αρκετά έντονη και δε συνδέεται μάλιστα μόνο με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά. Οι νοσηλείες έχουν χτυπήσει κόκκινο με τα νοσοκομεία Λεμεσού και Αμμοχώστου (Αναφοράς) να ασφυκτιούν και τον μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευόμενων να μειώνεται.

Με την εστίαση να βρίσκεται στο ‘περίμενε’ και έχοντας ήδη προεξαγγείλει το άνοιγμα της, την Οικονομία να μη σηκώνει περαιτέρω μείωση στον κύκλο εργασιών και την επιδημιολογική εικόνα να μοιάζει με προάγγελο πισωγυρίσματος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκονται μπροστά στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ενός πολύ δυσεπίλυτου γρίφου.

Το πρώτο σενάριο που θα τεθεί ενώπιον ΠτΔ και Υπουργικού αφορά την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων με ορίζοντα την 1η Απριλίου. Μάλιστα αρκετά μέλη της επιστημονικής ομάδας προκρίνουν αυτή τη λύση θεωρώντας πως σε τυχόν χαλαρώσεις η κατάσταση ίσως ξεφύγει σε σημείο που να χρειαστεί να επιστρέψουμε σε κλείσιμο και πιο σκληρά μέτρα.

Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης βρίσκονται στα όρια τους, με το δεύτερο σενάριο να προκρίνει μεν την επαναλειτουργία καφετεριών (από την ερχόμενη Τρίτη, 16 Μαρτίου), εστιατορίων και ταβερνών αλλά με ακόμη αυστηρότερα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ‘σκονάκι’ του υπουργού Υγείας αναγράφει τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας που φαίνεται να προτείνει -ξανά- λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων της εστίασης καθώς και μείωση του μέγιστου αριθμού θαμώνων ανά τραπέζι (από 6 σε 4) ενώ στον αέρα παραμένει το διευρυμένο ωράριο. Η επιστημονική και συμβουλευτική ομάδα δε θα ήθελε να υπάρξουν μεγάλες χαλαρώσεις όσον αφορά τη μετακίνηση ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας ενώ παραμένουν και τα 2 SMS.

Τρίτο σενάριο που τέθηκε επί τάπητος αφορούσε την επαναλειτουργία με φυσική παρουσία κόσμου, με την προϋπόθεση και οι θαμώνες να προσκομίζουν αρνητικό τεστ 72 ωρών κάτι που φαίνεται να απορρίφθηκε αφού εξ’ορισμού δε θα ήταν εφικτό να γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και θα δημιουργείτω αλαλούμ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top