ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να λύσει προβλήματα εμβολιασμών και κλινών

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να λύσει προβλήματα εμβολιασμών και κλινών

Έχει τεράστια σημασία η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα με τον εμβολιασμό και να αντιμετωπίσει την έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις επαγγελματιών εκδηλώσεων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων.

 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να απευθυνθεί και σε άλλες χώρες, σε άλλες εταιρείες για να εξασφαλίσει εμβόλια. Είναι προφανές ότι ο προγραμματισμός της ΕΕ για τους εμβολιασμούς έχει αποτύχει. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Δεν προχωρήσαμε με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και θα πρέπει να δούμε πώς προχωρούμε ως χώρα να εξασφαλίσουμε εμβόλια και από άλλες πηγές, από τη στιγμή που η ίδια  η κ. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει κάτι τέτοιο».
 
Δεν μπορεί, συνέχισε, ο δημόσιος τομέας ο οποίος έφτασε στα όριά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της υγείας από μόνος του, αλλά χρειάζεται στήριξη και από τον ιδιωτικό τομέα υγείας. «Χρειάζεται λοιπόν η κυβέρνηση να δει πώς καταφέρνει να συνεργαστεί με ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών και ως εκ τούτου να ληφθούν και μέτρα διαφορετικά στη βάση των διαθέσιμων πλέον αρκετών κλινών, οι οποίες θα υπάρχουν».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι το πιο σημαντικό αγαθό και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας και την κατάσταση στην οικονομία, τα τεράστια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες κυρίως οι μικρομεσαίες, καθώς και την ψυχική υγεία του λαού. Ο κόσμος, πρόσθεσε, έχει φτάσει στα όριά του και η κυβέρνηση θα πρέπει να το καταλάβει αυτό και να στηρίξει οικονομικά, αλλά και να λάβει υπόψιν τα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κοινωνία.
 
Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες εκδηλώσεων, οι επαγγελματίες χώρων εστίασης - ψυχαγωγίας, οι γυμναστές, οι σχολές χορού κ.λπ. πολλές ομάδες επαγγελματιών που – όπως είπε - αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Για τους επαγγελματίες εκδηλώσεων παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ουσιαστικά δεν θα λειτουργεί για 8 περίπου μήνες και χρειάζεται αποτελεσματική στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν όταν και εφόσον θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία. Χρειάζεται να κάνουν προγραμματισμό, να προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις τις οποίες θα οργανώσουν, πρόσθεσε.
 
«Σε ό,τι μας αφορά θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε αυτές τις απόψεις όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ισοπεδώσει. Και πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση όταν έχεις δίκαιο, δεν σιωπάς, ό,τι και να σου λένε», κατέληξε ο Αντρος Κυπριανού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top