ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα ο θεμέλιος λίθος με Πούτιν 3ου αντιδραστήρα Άκκουγιου, είπε ο Ερντογάν

Σήμερα ο θεμέλιος λίθος με Πούτιν 3ου αντιδραστήρα Άκκουγιου, είπε ο Ερντογάν

Σήμερα καταθέτουν τον θεμέλιο λίθο για τον τρίτο πυρηνικό αντιδραστήρα του Άκκουγιου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και σε 3-4 μήνες για τον τέταρτο αντιδραστήρα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε το Άκκουγιου θα καλύπτει το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας.


Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος, ενοχλημένος από τα τουίτ των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), εναντίον του γαμπρού του και πρώην Υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ευχήθηκε να πέσει στο κεφάλι τους μια πέτρα τόσο βαριά όσο και ο γαμπρός.

“Είναι δυνατόν να μην βλέπετε τι έχει κάνει ο Μπεράτ μπέη όσο είχε υπηρετήσει στο Υπουργείο;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο CHP και πρόσθεσε ότι ενόσω ήταν στο Υπουργείο Ενέργειας η Τουρκία αγόρασε 2 γεωτρύπανα και 3 σεισμικά ερευνητικά πλοία και τώρα παίρνει άλλο ένα γεωτρύπανο. “Ο στόλος γίνεται ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς στον κόσμο. Αν θέλω μπορώ να τον νοικιάσω. Αυτά ενοικιάζονται για πολύ σημαντικά ποσά. Έι,, εσείς που γράφετε αυτά τα τουίτ, να ξέρετε ότι αυτά τα βήματα έγιναν κατά τη θητεία του Μπεράτ μπέη. Είστε πολύ αχάριστοι βρε. Δεν τα ακούσατε εσείς αυτά; Δεν τα είδατε;”, είπε  στηρίζοντας τον γαμπρό του για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες παρά την αρνητική αντίδραση των αγορών κάθε φορά που τον στηρίζει ανοιχτά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι και ο πυρηνικός σταθμός Άκκουγιου ξεκίνησε επί θητείας Μπεράτ Αλμπαϊράκ. “Πρώτα ο Αλλάχ θα καταθέσουμε τον θεμέλιο λίθο με τον κ. Πούτιν για τον τρίτο αντιδραστήρα. Μετά από 3-4 μήνες θα θα έρθει η σειρά και για τον θεμέλιο λίθο του τέταρτου αντιδραστήρα” ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

“Ο πυρηνικός σταθμός Ακκουγιου θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια 4800 μεγαβάτ και θα καλύπτει το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μας”, είπε, τέλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top