ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αννίτα Δημητρίου: Οι επιπτώσεις των κρίσεων δεν είναι ουδέτερες ως προς το φύλο

Αννίτα Δημητρίου: Οι επιπτώσεις των κρίσεων δεν είναι ουδέτερες ως προς το φύλο

Οι επιπτώσεις των κρίσεων δεν είναι ποτέ ουδέτερες ως προς το φύλο και η πανδημία COVID-19 δεν αποτελεί εξαίρεση, επεσήμανε η Αννίτα Δημητρίου, Πρέσβης του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου σε δήλωσή της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου τόνισε δε ότι οι γυναίκες παραγκωνίζονται κατά την εκπόνηση και την υλοποίηση σχεδίων ανάκαμψης, παρά την πολύτιμη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι ιδιαίτερές τους ανάγκες να μην συνυπολογίζονται.  
 
Σημείωσε, εξάλλου, ότι η προαγωγή της ισότητας των φύλων αποτελεί την πιο βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική. Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στα σχέδια ανάκαμψης, υπογράμμισε, είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης.

Ως Πρέσβης του WPL, ανέφερε η κ. Δημητρίου, «δεσμεύομαι για την άσκηση αποτελεσματικού κοινοβουλευτικού ελέγχου επί της εκτελεστικής εξουσίας, με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ισότητα των Φύλων.¨
 Υπογράμμισε, τέλος, τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νομοθετική εξουσία στην προαγωγή της ισότητας των φύλων, στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των τρεχουσών και μελλοντικών προκλήσεων, στην εξάλειψη των νομοθετικών κενών και στην αντιμετώπιση υπαρχουσών αδυναμιών, οι οποίες επιδεινώνονται συνεπεία της πανδημίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top