ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαράντα τρία έτη αρχιερατείας εορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'

Σαράντα τρία έτη αρχιερατείας εορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'

Την 43η επέτειο εκλογής του σε Επίσκοπο εορτάζει σήμερα ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, σύμφωνα με ανακοίνωση.

 
Κληρικοί, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ευχήθηκαν σήμερα το πρωί στον Αρχιεπίσκοπο, όπως ενισχύεται από τον Θεό συνεχώς στο πολυσχιδές έργο που επιτελεί στην Εκκλησία τής Κύπρου και εν γένει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές  και προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους. Οι πλέον καλλίφωνοι έψαλαν τον πολυχρονισμό τού Μακαριωτάτου.

Ήταν το 1978, όταν ο 37χρονος τότε ηγούμενος τής Μονής τού Αγίου Νεοφύτου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Εγκλειστριώτης, καλούνταν να αναλάβει το πηδάλιο τής πρώτης τη τάξει Μητροπόλεως τής Κύπρου, αφού μετά τον πρόωρο θάνατο τού αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, ο τότε Μητροπολίτης Πάφου κυρός Χρυσόστομος Α΄ τον διαδέχθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Στις 25 Φεβρουαρί­ου 1978, σύσσωμος ο παφιακός λαός, τον ε­ξέ­λε­ξε, δι­α βοής, ως νέ­ο Μη­τρο­πο­λί­τη Πά­φου.

Την ακριβώς επόμενη μέρα, στις 26 Φεβρουαρίου 1978, έγινε η εις Επίσκοπον χειροτονία του και το απόγευμα της ίδιας μέρας έ­γι­νε η ε­γκα­θί­δρυ­ση τού νέ­ου Μη­τρο­πο­λί­τη στον Κα­θε­δρι­κό Να­ό Α­γί­ου Θε­ο­δώ­ρου Πά­φου.

Άν­θρω­πος των έρ­γων ό­πως ήταν και είναι, α­φού με­λέ­τη­σε πρώ­τα και συ­νέ­λα­βε στο πρα­γμα­τι­κό μέ­γε­θός τους ό­λα τα προ­βλή­μα­τα που ανέκυψαν μετά την τουρκική εισβολή του 1974, α­νέ­λα­βε δράση, ανόρθωσε την στένουσα σε πολλούς τομείς Μητρόπολη Πάφου και μέχρι σήμερα κλεΐζει τον θρόνο τού Αποστόλου Βαρνάβα με έργα που ακόμη πραγματώνονται, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top