ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη Θεοχάρους: «Οι Τούρκοι διεκδικούν ισότητα δύο κρατών»

Ελένη Θεοχάρους: «Οι Τούρκοι διεκδικούν ισότητα δύο κρατών»

υρ ομαδόν κατά Αβερωφ Νεοφύτου η Ελένη θεοχάρους, πρόεδρος κινήτματος "Αλληλεγγύη" για το κυπριακό και την πολιτική ισότητα στους τουρκοκύπριους. 

Ανακοίνωση Ελένης Θεοχάρους,

"Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε το παραλήρημα του Προέδρου του ΔΗΣΥ κυρίου Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου με στεντόρεια φωνή αφού "ενημέρωσε" τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, κραύγαζε ότι πρέπει να δώσουμε την πολιτική ισότητα στους τουρκοκύπριους για να μας επιστρέψουν εδάφη και να απαλλαγούμε από τις καταραμένες, όπως είπε, συνθήκες εγγυήσεως.
 
Αγνοεί ο κύριος Αβέρωφ ότι η πολιτική ισότητα δόθηκε στους τουρκοκύπριους,  από το 1989, επισημοποιήθηκε σε πλείστα όσα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις συμφωνίες Χριστόφια -Ταλάτ και Αναστασιάδη Έρογλου, στο Κραν Μοντανά και επαναλαμβάνεται συνεχώς στις καθημερινές ρητορικές εξάρσεις του κόμματός του και των συνοδοιπόρων τους, αλλά κυρίως του ΑΚΕΛ. Όπου η πολιτική ισότητα είναι εξ ων ουκ άνευ στην λύση ΔΔΟ.
Ξεχνά ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ηγέτης του ΑΚΕΛ πήγαν στα κατεχόμενα και προσέφεραν την πολιτική ισότητα στον Ακιντζί και στους άλλους «κλεπταποδόχους».
 
Προφασίζεται ότι αγνοεί πως τώρα "οι νότιοι" πάνε στην πενταμερή κραυγάζοντας ότι θέλουν ΔΔΟ με πολιτική ισότητα.
 
Ο ρεαλιστής κύριος Αβέρωφ, αποκρύπτει από τον Λαό ότι οι Τούρκοι δεν ζητούν πια πολιτική ισότητα, διότι αυτήν την έχουν κατοχυρώσει.
 
Διεκδικούν κυριαρχική ισότητα δύο ανεξαρτήτων community states. Διεκδικούν την νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής και την αναγνώριση τους με την υπογραφή μας. Και θα τα πάρουν διότι ο Αβέρωφ και οι συνοδοιπόροι του πάνε στην πενταμερή δεσμευμένοι για στρατηγική συμφωνία.
 
Ας μην εμπαίζει τον λαό ότι θα του επιστρέψουν την Μόρφου και το Βαρώσι. Ούτε ίντσα γης δεν θα πάρει. Όσον αφορά τις επάρατες συνθήκες εγγυήσεως οι Τούρκοι ξεκάθαρα δήλωσαν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν κατάργηση τους, ποτέ."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top