ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανένδοτος να πληρώσει το πρόστιμο ο Μητροπολίτης Μόρφου – Στο Δικαστήριο για 300 ευρώ

Ανένδοτος να πληρώσει το πρόστιμο ο Μητροπολίτης Μόρφου – Στο Δικαστήριο για 300 ευρώ

Αρνείται να πληρώσει τα 300 ευρώ που του έχουν επιβληθεί σε εξώδικο πρόστιμο ο Μητροπολίτης Μόρφου, λόγω της λειτουργίας των Θεοφανείων στην Αγία Μαρίνα στην Ευρύχου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των πιστών και της Αστυνομίας, λόγω του συνωστισμού καθώς βρισκόταν σε ισχύ το διάταγμα απαγόρευσης παρουσίας πέραν των 75 ατόμων σε Λειτουργία, ενώ προέκυψαν ερωτήματα κατά πόσο ο Μητροπολίτης διέπραξε ποινικά αδικήματα αφού καλούσε τους πιστούς στη Λειτουργία.

Μέλη της υπηρεσίας προχώρησαν επιτόπου στην καταγγελία 10 ατόμων, αλλά και του υπεύθυνου εκκλησίας εκείνη την ημέρα. Σχετικά με τον Μητροπολίτη η Αστυνομία αποτάθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασισθεί κατά πόσο υπήρχε ποινικό αδίκημα εναντίον του, ωστόσο η Νομική Υπηρεσία προχώρησε στην επιβολή εξώδικου πρόστιμου και πως δεν υπήρξε κανένα ποινικό αδίκημα για παρακίνηση των πιστών να παρουσιασθούν στις εκκλησίες αψηφώντας το διάταγμα.

Τόσο ο Μητροπολίτης Μόρφου, όσο και οι πιστοί αρνούνται να πληρώσουν το πρόστιμο των 300 ευρώ, θέλοντας να στηρίξουν τον Μητροπολίτη.

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος υπεράσπισης του Μητροπολίτη δεν αναγνωρίζει αυτό καθ’ εαυτό το διάταγμα του Υπουργού, αφού όπως αναφέρει ο περιορισμός θίγει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος του θρησκεύεστε.

Στο μεταξύ η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, με τον Μητροπολίτη να δηλώνει έτοιμος να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες και να εμμένει στις απόψεις του, ότι δηλαδή το πρόστιμο του έχει επιβληθεί παράνομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top