ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Παιδείας: Η Κύπρος στις χώρες με την μικρότερη διακοπή φοίτησης με φυσική παρουσία

Υπ.Παιδείας: Η Κύπρος στις χώρες με την μικρότερη διακοπή φοίτησης με φυσική παρουσία

Χάρη στην καλή διαχείριση που έγινε, η Κύπρος είναι ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με την μικρότερη  διακοπή της φοίτησης με φυσική παρουσία, είπε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε δηλώσεις στο Υπουργείο αναφορικά με τη συνεδρία του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι με πρόταση της πορτογαλικής προεδρίας, εκτός από την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικά με την εκπαίδευση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας,  συζήτησαν ιδιαίτερα και θέματα συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και ισότητας ευκαιριών.
 
«Από την πλευρά της χώρας μας υπογράμμισα τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τα βελτιωτικά μέτρα που λαμβάνουμε τόσο για τη γενίκευση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων όσο και για τις διαδικασίες διάγνωσης προκειμένου να εντοπίζουμε έγκαιρα τις ανάγκες και να σχεδιάζουμε βελτιωτικές δράσεις», είπε.

Πρόσθεσε ότι έγινε αναφορά τόσο στο ενισχυμένο πρόγραμμα λειτουργικού αλφαβητισμού και τον έγκαιρο εντοπισμό και ενίσχυση παιδιών με χαμηλές μαθησιακές επιδόσεις, όσο και σε σχεδιασμό διάγνωσης των μαθησιακών ικανοτήτων και δεδομένων από την προδημοτική εκπαίδευση -κάτι που θα γίνει από φέτος.

Όπως επίσης αναφορά έγινε στην πολύ σημαντική καινοτομία που προωθείται με την ενίσχυση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., ούτως ώστε να επεκταθεί και να ξεκινά από την ηλικία των 4 ετών η προδημοτική εκπαίδευση, συνέχισε.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι σχετικό είναι  και το ενισχυμένο πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες με μεταναστευτική βιογραφία.

Ακολούθως, είπε ότι συζήτησαν  και τα μέτρα για διευκόλυνση της πρόσβασης σε ανώτερη εκπαίδευση για φοιτητές/φοιτήτριες που προέρχονται από κοινωνικο-οικονομικά ευάλωτες ομάδες.

«Πρέπει να σας πω ότι ακούγοντας κάθε φορά, όπως και σήμερα, τους συναδέλφους από τις άλλες χώρες, από τους 26 εταίρους μας, διαπιστώνει κανείς ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν παντού. Και σε υλικοτεχνικές ανάγκες για την εξ αποστάσεως και σε ανάγκες επιμόρφωσης και σε κενά που κατά τόπους παρατηρούνται», είπε.
 
Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι συγκρίνοντας μπορώ να σας πω ότι, χάρη στην καλή διαχείριση που έγινε στην Κύπρο, είμαστε ανάμεσα στις χώρες που είχαμε τη μικρότερη διακοπή της φοίτησης με φυσική παρουσία».

«Θα επανέλθουμε και με συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά είναι φανερό ότι στην Κύπρο καταφέραμε πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο να έχουμε ομαλή λειτουργία των σχολείων», ανέφερε καταληκτικά ο Υπουργός Παιδείας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top