ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Όταν όλοι συντονίζονται

Όταν όλοι συντονίζονται

Σε θεομηνία που είχε πλήξει τη χώρα μας το 2018, στην Επιτροπή Εσωτερικών βουλευτές είχαν δηλώσει ότι υπήρξε «σοβαρή καθυστέρηση στην παραχώρηση βοήθειας προς τους πληγέντες λόγω απίστευτης γραφειοκρατίας».

Αυτό δεν μπορεί να το ισχυριστεί κανείς για το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε στις 14/12/2020 κυρίως το Νικητάρι, και σε λιγότερο βαθμό τις γειτονικές  Κοινότητες Βυζακιάς, Ποταμίου και Αστρομερίτη.

Άμεσα έσπευσαν  επί τόπου ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Αν. Έπαρχος Λευκωσίας ενώ 6 συνεργεία  της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας έσπευσαν να καθαρίσουν τους δρόμους, να βοηθήσουν τους πληγέντες, και να προστατεύσουν προσωρινά τις στέγες των σπιτιών. Παράλληλα  μηχανικοί της Επαρχιακής Διοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών άρχισαν άμεσα την καταγραφή των ζημιών!. Η Αρχή Ηλεκτρισμού αποκατάστησε αργά το βράδυ την ηλεκτροδότηση, η Πολιτική Άμυνα στέγασε άστεγους πληγέντες. 

Ως πληροφορήθηκε η στήλη μας, λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης και οι Κοινοτάρχες της περιοχής εργάστηκαν νυχθημερόν ώστε να συλλεγούν όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν για παραχώρηση βοήθειας στους πληγέντες  με αποτέλεσμα  92 οικογένειες να ανακουφιστούν με τη κατά χάριν οικονομική βοήθεια που έλαβαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Και όλα αυτά εντός 10 ημερών!

Συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας,  στους Κοινοτάρχες της περιοχής και όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες. Τελικά το Κράτος μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά ακόμα και σε έκτακτες ανάγκες υπερνικώντας τη γραφειοκρατία.

M.X.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top