ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δρομολογούνται εξελίξεις στην υπόθεση με το πόρισμα Καλογήρου

Δρομολογούνται εξελίξεις στην υπόθεση με το πόρισμα Καλογήρου

Ο εθισμός μας στις ερευνητικές επιτροπές και τα πορίσματα δεν είναι νεοφανής συνήθεια. Μάλλον μία από τις πιο αγαπημένες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι  από έρευνες μπουχτίσαμε, από πορίσματα… επίσης.

Τ.Θ.

Το ζητούμενο είναι πόσα από αυτά υιοθετούνται ή χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την άσκηση ποινικών ή άλλων διώξεων.

Και ενώ η Ευρώπη βουίζει για τη διαφθορά μέσα από το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της μικρής Κύπρου, οι πολίτες της νήσου των Αγίων, διαμαρτύρονται στους δρόμους γιατί δεν θέλουν να δεχθούν ότι «This Is Cyprus», ένα ακόμη πόρισμα, αυτό  της Επιτροπής Καλογήρου, παραμένει ακόμη στα χαρτιά που στοιβάζονται σε ένα γραφείο.

Εντούτοις σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Tothemaonline, εντός της ερχόμενης εβδομάδας δρομολογούνται εξελίξεις, οι οποίες θα ανακινήσουν τη σχετική έρευνα.

Για όσους δεν το θυμούνται, ή δεν ασχολήθηκαν με το ζήτημα, υπενθυμίζουμε ότι το πόρισμα φέρεται να εντοπίζει προχειρότητες στην εφαρμογή του προγράμματος πολιτογραφήσεων, ψευδείς δηλώσεις και απουσία ελέγχου.

Η επιτροπή της κυρίας Καλογήρου κλήθηκε από το  υπουργικό συμβούλιο να ελέγξει 26 περιπτώσεις για τις οποίες θα ξεκινούσε διαδικασία αποστέρησης διαβατηρίων.

Ανάμεσα σε άλλα, τμήματα αρμόδια στο Υπουργείο, δεν πραγματοποιούσαν ελέγχους για αξιολόγηση των επενδυτών, παρά μόνο συγκέντρωναν έγγραφα, χωρίς το προσωπικό να διαθέτει τεχνογνωσία για επεξεργασία των εγγράφων.

Αιτήσεις καταχωρούνταν και γίνονταν δεκτές με ελλιπή στοιχεία και πολλά άλλα, τα οποία δείχνουν ένα πρόγραμμα διάτρητο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top