ΦΟΙΤΗ-TEXT

ΛΕΜΕΣΟΣ: Επαναπατρίστηκαν και βρίσκονται σε καραντίνα - Ανθυγιεινό περιβάλλον, βρώμικα και σκονισμένα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Επαναπατρίστηκαν και βρίσκονται σε καραντίνα - Ανθυγιεινό περιβάλλον, βρώμικα και σκονισμένα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καταγγελία συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό έλαβε η ιστοσελίδα μας από φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από το Λονδίνο και διαμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Όπως αναφέρεται, οι συνθήκες διαβίωσης απέχουν παρασάγγας ακόμη και από τις κανονικές, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ήδη ψυχολογικα φορτισμένους φοιτητές. Βρώμικα σεντόνια, μπάνιο, σκόνες, κάκιστο φαγητό είναι μόνο μερικά από τα όσα αναφέρονται στην κραυγή απόγνωσης των φοιτητών.

Δείτε την ανακοίνωση καθώς και φωτογραφικό υλικό : 

Θέτω τον εαυτό μου ως το πλέον αρμόδιο πρόσωπο καταγραφής της αγανάκτησης και θλίψης που πάνω από τους μισούς συμπατριώτες/ συμφοιτητές της πτήσης Λονδίνου - Λάρνακας (17/04/2020) νιώθουν από την ώρα που φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας αργά χθές το βράδυ στην Λεμεσό.  Κατ’αρχάς ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό μας.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επανασύνδεση με τις οικογένειες μας, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο απότερος σκοπός όλων μας. Όμως μέχρι να μπορώ να απολαύσω τις ανέσεις του σπιτιού μου (που είμαι τόσο τυχερή να τις έχω δεδομένες σε τέτοιες στιγμές) δεν σημαίνει πως πρέπει  να εκμηδενίσουμε κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Δέν ζητάμε ίδιες εγκαταστάσεις και άνεση, προς Θεού, το μονο μου ζητάμε είναι να μην βρισκόμαστε σε μουχλιασμένο, ακάθαρτο και σκονισμένο περιβάλλον. Να μην χρειάζεται να βάλω δικά μου καθαρά ρούχα απο πάνω απο τα σεντόνια για να κοιμηθώ, να μπορώ να περπατάω ξυπόλυτη στο πάτωμα ή να κάνω ένα μπάνιο χωρίς να τρέμω τον κίνδυνο για μύκητες, να μπορώ να κάνω ζεστό μπάνιο χωρίς τον συναγερμό πυρκαγιάς να κουφάνει τον όροφο μου, να κοιμάμαι χωρίς να νιώθω την σκόνη από πάνω μου. 

Για να μην φανούμε και ως ‘αχάριστα μωρά που ένιξερουν τι τους γίνεται τζαι μόνο θέλουν θέλουν’, ξέρουμε τι γίνεται. Έχουμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς. Ο κόσμος μιλά. Και φωτογραφίες είδαμε και βίντεος από τα άλλα ξενοδοχεία, ολοκαίνουργια και ΚΑΘΑΡΆ. Αυτό είναι που μας τρώει περισσότερο απ’όλα. Η ανισότητα και η αδικία! Με πιο κριτήριο επιλέγεις πού να βάλεις ποιον; Γιατί οι φίλοι μου να έχουν θρανίο να δουλέψουν τις εργασίες τους με καλύτερη διαδικτυακή σύνδεση και εγω οχι; Γιατί οι άλλοι να έχουν παραπάνω πρίζες να φορτίσουν τα πράγματα τους ώστε να μπορούν να πετύχουν στις εργασίες τους; Γιατί αντί να ελαφρύνουν την συναισθηματική πίεση που όλοι ανεξεραίτως αντιμετωπίζουμε, μας επιβαρύνουν; Γιατί κάποιοι να επιτρέπονται να παραγγείλουν οτι θέλουν από έξω αφού το φαγητό που προσφέρεται δεν είναι ικανοποιητικό και εγώ όχι; 

Τα γιατί μπορούν να συνεχίσουν επ’ αορίστου αλλά θα αφήσω κάτω φωτογραφίες να δείτε και με τα δικά σας μάτια. Άλλοι στα καινούργια ανακαινισμένα ξενοδοχεία της Μενεού και της Δεκελείας και εμείς εδώ.  Εάν όλοι οι επαναπατρισμένοι φοιτητές βρίσκονταν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, θα σκύβαμε το κεφάλι και θα κάναμε υπομονή αλλα δεν είναι αυτό που συμβαίνει. Η αντίδραση μας ήταν τόσο έντονη χθες που υπήρξαν και δηλώσεις όπως «Αν δεν έχουμε τον κορωνοιο, σίγουρα θα κολλήσουμε καμίαν αρρώστια δαμεσα».

Απαιτώ να μάθω εάν ήρθε το υπουργείο υγείας ή κάποιος κατάλληλος αρμόδιος, έκανε επιθεωρήση σε αυτο το ξενοδοχείο και σκέφτηκε ναι, είναι το κατάλληλο μέρος να βαλουμε τους φοιτητες μας αυτες τις δυο εβδομάδες.  Ας μην αναφέρω το γεγονός οτι χθες το βράδυ, Μεγάλη Παρασκευή, αφου δεν

ειχαμε φαει απο το πρωι καθως στην πτηση δεν υπηρχε φαγητο, μας σέρβιραν κοτόπουλο και μακαρόνια με τυρί. Η πίστη μπορεί να είναι η μόνη ελπίδα κάποιου, ας μην την ισοπεδώσουμε και αυτή. Ορθόδοξοι δεν είμαστε;  Ζητούμε τα βασικά όχι πολυτέλειες, ζητούμε ισότητα στον τρόπο επιβίωσης και ίση αντιμετώπιση.

Συγχαίρουμε την κυβέρνηση μας για όσα έχει καταφέρει και για όσα μέτρα έχει προβεί για την ασφάλεια μας. Κατανοούμε το βάρος της ευθύνης. Ευχαριστούμε και είμαστε σίγουροι πως θα μας καταλάβετε. Μιλάμε τόσο για εμάς όσο και για τοὺς επόμενους συμφοιτητές μας που ευχόμαστε να έρθουν σύντομα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top