ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό- Τηλεθεατές εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό- Τηλεθεατές εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση

«Βροχή» οι καταγγελίες στην απογευματινή εκπομπή του OMEGA «Αιχμές» αναφορικά με τη βεβαίωση που οι κυπριακές Αρχές απαιτούν ώστε να σε δεχτούν για είσοδο στην πατρίδα μας.

Του Στέλιου Στυλιανού

Πολλοί τηλεθεατές πήραν τηλέφωνο και ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τα όσα προηγουμένως μεταδώσαμε (διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα), δηλαδή πως καμία χώρα και κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να εκδώσει αυτή την βεβαίωση, τονίζοντας πως δεν έγινε καμία ενημέρωση και καμία συνεννόηση με τις κυπριακές Αρχές.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι μεγάλο και ίσως να είναι και αντισυνταγματικό, αφού απαγορεύει ουσιαστικά σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να επαναπατριστούν.

Τι μπορεί να γίνει ώστε να λυθεί η παρωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες; Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας μπορεί να γίνει ρύθμιση ώστε αντί να ζητούν ένα (ανέφικτο) πιστοποιητικό να προσκομίζεται μια βεβαίωση ότι ο επιβάτης που θα ταξιδέψει δεν φέρει τα συμπτώματα και είναι υγιής ενώ μια δεύτερη πιθανή λύση είναι ο επαναπατρισμός όλων όσοι βρίσκονται για επαγγελματικούς (ή και άλλους) λόγους και ο έλεγχος να γίνει από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής αφού ούτως ή αλλιώς θα μπουν σε καραντίνα (σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους) για 14 μέρες.

Αναντίρρητα η εξασφάλιση πιστοποιητικού είναι προβληματική και αυτό είναι τόσο εμφανές που εκθέτει τις Αρχές αφού πρόκειται για ένα ελλειπές μέτρο που τελικό στόχο (όπως όλα δείχνουν) έχει να επιστρέψουν όσο το δυνατόν λιγότεροι Κύπριοι στην πατρίδα τους.

Ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει άμεσα να λάβουν τα μηνύματα των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας που αυτή την ώρα, φωνάζουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε χώρες που δεν μπορούν να τους παρέχουν βοήθεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top