ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συλλήψεις, καταθέσεις, εντάσεις και άδεια ράφια λόγω κορωνοϊού

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συλλήψεις, καταθέσεις, εντάσεις και άδεια ράφια λόγω κορωνοϊού

Στη σύλληψη ενός άνδρα, Τουρκοκύπριου, 69 ετών, ο οποίος ήρθε από το εξωτερικό στα κατεχόμενα πριν δύο μέρες και δεν εφάρμοσε την απόφαση για αυτοαπομόνωση 14 ημερών, αλλά προσπάθησε σήμερα Δευτέρα (16/03) νωρίς το πρωί να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, προχώρησε η «αστυνομία».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση της «αστυνομίας» ο 69χρονος συνελήφθη σήμερα γύρω στις 6 το πρωί όταν προσπάθησε να περάσει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε έρθει από το εξωτερικό πριν δύο μέρες και δεν έμεινε σε αυτοπεριορισμό,όπως έχει αποφασίσει το «υπουργικό συμβούλιο»

Εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου άρχισε νομική διαδικασία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της «αστυνομίας».

Στο μεταξύ, η «αστυνομία» κλήθηκε και θα πάρει καταθέσεις από ομάδα τουριστικών ξεναγών που επισκέφθηκαν συνάδελφό τους που βρίσκεται σε ένα από τα υπό καραντίνα ξενοδοχεία εδώ και μία εβδομάδα. Η ομάδα των συναδέλφων του υπό απομόνωση ξεναγού, δημοσίευσαν σχετικά φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι με την επίσκεψη ήθελαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στον συνάδελφό τους.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν την κίνησή τους στα ΜΚΔ ενώ και ο Κουντρέτ Οζερσάι μέσω του Facebook ανακοίνωσε ότι η «αστυνομία» θα πάρει κατάθεση από τα άτομα αυτά γιατί παραβίασαν αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου». Και ο τ/κ σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων επέκρινε την κίνηση των εν λόγω ξεναγών, εκφράζοντας λύπη για την ενέργειά τους, την οποία χαρακτήρισαν ανεύθυνη και δηλώνοντας ότι δεν επικροτούν τέτοιες κινήσεις.

Εξάλλου, η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι σε 22 άτομα, Τούρκοι υπήκοοι και υπήκοοι τρίτων χωρών, που ήρθαν χθες το πρωί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, λόγω των αποφάσεων της «κυβέρνησης» για την απαγόρευση εισόδου από τις χώρες προέλευσης των εν λόγω ατόμων. Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για άνδρες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ένα δωμάτιο, όλοι μαζί, το οποίο βρίσκεται στον τερματικό σταθμό του «αεροδρομίου», χωρίς προφυλάξεις και χωρίς να είναι γνωστό εάν κάποιος από αυτούς φέρει τον κορωνοϊό ή όχι.

Ο «υπουργός μεταφορών», Τολγκά Ατακάν δήλωσε στην Χαβαντίς ότι οι 22 επρόκειτο να σταλούν πίσω στην Τουρκία με πτήση που έφυγε σήμερα νωρίς το πρωί από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και γι’ αυτό κρατήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με την Κίπρις, από χθες άρχισε η επιστροφή τουριστών που βρίσκονται στα κατεχόμενα, στις χώρες τους. Ο πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσιαϊνέρ δήλωσε ότι εκτός από τους τουρίστες που βρίσκονται στα τρία υπό καραντίνα ξενοδοχεία στην περιοχή Τρικώμου – Αμμοχώστου, για τους άλλους στα υπόλοιπα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα, καταβάλλεται προσπάθεια να φύγουν με ναυλωμένες πτήσεις μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Όσον αφορά την τροφοδοσία και τα γεύματα στα υπό καραντίνα ξενοδοχεία, το «υπουργείο τουρισμού» ανέθεσε σε εταιρεία catering την ετοιμασία και μεταφορά τριών γευμάτων την ημέρα. Να σημειωθεί ότι το "υπουργικό συμβούλιο" αποφάσισε χθες τη δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής για τα θέματα που αφορούν τα υπό καραντίνα ξενοδοχεία και τους διαμένοντες σε αυτά.

Ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφέρεται και στην εξέγερση χθες στις κεντρικές φυλακές κατάδικων και υπό κράτηση ατόμων, που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησής τους, διαβίωσης εντός των φυλακών, λαμβανομένων υπόψην και των κινδύνων μετάδοσης του κορωνοϊού. Συγγενείς τους στο χώρο του επισκεπτηρίου, το οποίο έχει απαγορευθεί, έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση και των «δυνάμεων ασφαλείας», όπως αναφέρουν οι τ/κ εφημερίδες, ενώ έγιναν 10 συλλήψεις πριν τερματιστούν τα επεισόδια.

Στο μεταξύ το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα παραμένουν στα έξι, ενώ έξι δείγματα που λήφθηκαν χθες από άτομα με συμπτωματολογία, βγήκαν αρνητικά. Επρόκειτο για δύο άτομα από το Μαρόκο, δύο από τη Βρετανία και δύο από το υπό καραντίνα ξενοδοχείο Σάλαμις στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Όσον αφορά τους Τ/κ εργαζόμενους στις Βρετανικές Βάσεις, με ανάρτησή του χθες στα ΜΚΔ, μετά και την ανακοίνωση των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις Βάσεις Ακρωτηρίου, ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι ανάφερε ότι δεν υπήρξε συμφωνία με την διοίκηση των Βάσεων και κάλεσε τους Τ/κ που εργάζονται στις Βάσεις να μην προσέλθουν σήμερα, Δευτέρα στην εργασία τους. Ανακοίνωσε ότι σήμερα επρόκειτο να έχει εκ νέου επαφές με τους Βρετανούς αρμόδιους για να συζητήσουν το θέμα αυτό.

Η εικόνα από τις υπεραγορές είναι ότι σε πολλές υπάρχουν άδεια ράφια, καθώς η κίνηση μειώθηκε μεν σε σχέση με τις πρώτες ημέρες, αλλά εξακολουθεί ο κόσμος να ψωνίζει. Πολλές υπεραγορές καλούν τον κόσμο να μην παίρνει περισσότερα από τρία τεμάχια από κάθε είδος, ενώ υπάρχουν και κάποιες υπεραγορές που ανακοίνωσαν ότι παρέχουν τη δυνατότητα τηλεφωνικών παραγγελιών για να μειωθεί η κίνηση. Το "υπουργικό συμβούλιο" αποφάσισε χθες το κλείσιμο των σημείων πώλησης ζεστού και κρύου φαγητού στις υπεραγορές, διευκρινίζοντας ότι τα ζυμαρικά είναι εκτός αυτής της απαγόρευσης.

Αρκετοί είναι αυτοί με αναγνωσιμότητα στην τ/κ πλευρά που μέσω των ΜΚΔ προτρέπουν τον κόσμο να μείνει σπίτι του αυτή την περίοδο. Ένας εξ αυτών, ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο στον οποίο ο ίδιος, η σύζυγος και το μικρό παιδί τους είναι μέσα στο σπίτι τους και με το μήνυμα «μείνετε σπίτι, μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού», εμφανίζεται να σκουπίζει αυτός με την ηλεκτρική σκούπα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top