ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Σ. Στεφάνου: 'Ο Αναστασιάδης θέλει να αντιγράφει ακροδεξιές κυβερνήσεις - Γεμίζουν οι δρόμοι με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη'

 Σ. Στεφάνου: 'Ο Αναστασιάδης θέλει να αντιγράφει ακροδεξιές κυβερνήσεις - Γεμίζουν οι δρόμοι με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη'

«Η στρατιωτικοποίηση και η αστυνομοκρατία δεν ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας μέσα στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες στην Παλιά Λευκωσία», ανάφερε σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

«Ούτε συνάδει με τον χαρακτήρα της πόλης, να γεμίζουν οι δρόμοι της περιοχής με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη των όπλων. Αυτό το κλίμα δεν βοηθά βέβαια ούτε την εμπορική δραστηριότητα και την κίνηση στην περιοχή» σχολίασε ο κ. Στεφάνου, αναφερόμενος στις κοινές περιπολίες Αστυνομίας – Εθνικής Φρουράς.

Συνέχισε, λέγοντας: «Η κινδυνολογία και οι υπερβολές που εντέχνως διαχέονται για την Παλιά Λευκωσία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα εκεί, την οποία γνωρίζουν πολύ καλύτερα όσοι ζουν και επισκέπτονται την περιοχή».

«Πολύ δε περισσότερο, η διασύνδεση της εγκληματικότητας με την παρουσία ανθρώπων από άλλες χώρες, όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται από τις στατιστικές για την εγκληματικότητα αλλά παντού και πάντοτε συνιστά βασικό συστατικό της ξενοφοβικής προπαγάνδας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε: «Ενδεχομένως η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη να θέλει να αντιγράψει άλλες δεξιές και ακροδεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη που καλλιεργούν το φόβο και την ανασφάλεια ανάμεσα στους πολίτες και μετά παριστάνουν τη δύναμη που επιβάλλει πομπωδώς το νόμο και την τάξη».

 «Όμως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν μπορούν να εντάσσονται και να υποτάσσονται στις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης. Πρέπει επίσης να θυμάται η κυβέρνηση και το κόμμα της, ότι αυτές οι επικίνδυνες λογικές χύνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού. Αν συνεχίσουν να παίζουν με την ατζέντα που θέλει να επιβάλει η ακροδεξιά, τότε θα την ενισχύουν περισσότερο» επεσήμανε κλείνοντας την δήλωση του ο κ. Στεφάνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top