ΚΟΣΜΟΣ

Λεπτό προς λεπτό οι διάλογοι πιλότου-Λούμπιτζ πριν τη συντριβή του αεροσκάφους!

Λεπτό προς λεπτό οι διάλογοι πιλότου-Λούμπιτζ πριν τη συντριβή του αεροσκάφους!

Το ερασιτεχνικό βίντεο με τα τελευταία λεπτά πριν τη σύγκρουση του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο τραβήχτηκε από το εσωτερικό του αεροπλάνου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε παγκοσμίως.

Όπως σας γράψαμε χθες  το Paris Match και η Bild υποστηρίζουν ότι τα συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings βρήκαν βίντεο από κινητό τηλέφωνο, αποθηκευμένο σε κάρτα sim, με τα τελευταία λεπτά πριν τη σύγκρουση.


Συγκλονίζουν μάλιστα, οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι στο βίντεο ακούγονται οι επιβάτες να φωνάζουν «Θεέ μου» σε διάφορες γλώσσες και πως οι σκηνές είναι χαοτικές, ενώ είναι σχεδόν αδύνατον να διακρίνει κανείς καθαρά τα πρόσωπα.


Το Paris Match, επικαλούμενο πληροφορίες που κατέγραψε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό το πιθανότερο σενάριο και τους διαλόγους πριν τη σύγκρουση.

Ώρα 10 π.μ (τοπική)

Το αεροπλάνο απογειώνεται.

10:10 π.μ

Πιλότος στον Λούμπιτζ: «Δεν είχα χρόνο να πάω στην τουαλέτα πριν από την απογείωση»

Λούμπιτζ: «Πηγαίνετε, αν θέλετε»

10:27 π.μ

Το αεροσκάφος πετάει σε ύψος 38.000 ποδιών (11.500 μέτρων).

Ο πιλότος ζητά από τον Λούμπιτζ να επιβεβαιώσει ότι το αεροσκάφος μπορεί να κινηθεί σε καθοδική λειτουργία (προσγείωση) και ο Λούμπιτζ υπακούει. Επαναλαμβάνει μάλιστα στον πιλότο «Πηγαίνετε στην τουαλέτα, μπορείτε να πάτε τώρα»

10:28 π.μ

Ακούγεται ήχος από ένα κάθισμα. Ο πιλότος βγάζει τη ζώνη ασφαλείας του. Ακούγεται η πόρτα να ανοίγει. Ο πιλότος λέει στον Λούμπιτζ «Τώρα το ελέγχεις εσύ». Ο Λούμπιτζ απαντά: «Το ελπίζω»

10:30 π.μ

Ο Λούμπιτζ είναι μόνος στην καμπίνα. Κλειδώνει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου και είναι πλέον αδύνατο να ανοίξει. Ακούγεται ο επαναπρογραμματισμός  του αυτόματου πιλότου για επιτάχυνση του ρυθμού καθόδου και από τα 38.000 πόδια, το αεροσκάφος φτάνει στα 100 πόδια (30 μέτρα) μέσα σε λίγα λεπτά.

10:33 π.μ

Η κατάβαση αρχίζει και το αεροπλάνο φτάνει πάνω από το επίπεδο της θάλασσας στα 3.000 πόδια (900 μέτρα). Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας θυμάται ότι προσπαθεί επανειλημμένα να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος αλλά ο Λούμπιτζ δεν ανταποκρίνεται.

Ο πιλότος επιστρέφει και προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα. Ο Λούμπιτζ δεν απαντά. Ο πιλότος παίρνει μια φιάλη οξυγόνου ή έναν πυροσβεστήρα και προσπαθεί να σπάσει την πόρτα, ενώ παράλληλα φωνάζει: «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα»… αλλά μάταια.

10:34 π.μ

Ακούγεται ο συναγερμός στο πιλοτήριο: «Προσοχή βύθιση! Τραβήξτε προς τα πάνω». Ο Λούμπιτζ δεν αντιδρά.

Οι επιβάτες αρχίζουν να πανικοβάλλονται.

10:35 π.μ

Ο πιλότος ζητά από τους επιβάτες να του φέρουν μεταλλικά αντικείμενα, ενώ παράλληλα ακούγονται δυνατοί πυροβολισμοί προς την πόρτα.

10:37 π.μ

Ένας δεύτερος συναγερμός ενεργοποιείται και ακούγεται το  ηχητικό και οπτικό «ΠΡΟΣΟΧΗ! Τραβήξτε προς τα πάνω». Ο Λούμπιτζ δεν αντιδρά. Ο πιλότος ακούγεται να φωνάζει: «Άνοιξε  την καταραμένη πόρτα!»

10:38 π.μ

Παρά τον πανικό που επικρατεί, ο Λούμπιτζ ακούγεται να παίρνει μια βαθιά αναπνοή, φορά μάσκα οξυγόνου και αναπνέει σταθερά. Το αεροσκάφος έχει φτάσει στα 13.000 πόδια (4.000 μέτρα).

10:40 π.μ

Ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος απέξω. Από μέσα ακούγονται ουρλιαχτά. Το Airbus μόλις έχει προσκρούσει σε ένα βουνό με το δεξί φτερό του. Εντείνονται τα ουρλιαχτά και οι συναγερμοί.

10:41 π.μ

Το αεροπλάνο συγκρούεται στα 5.000 πόδια (1.500 μέτρα) και με ταχύτητα 800 χλμ/ώρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top