ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ.Χάσικος: « Ο Τάσος Μητσόπουλος πέρα από «μέγας πολιτικός», ήταν και «στοργικός και υποδειγματικός οικογενειάρχης»

Σ.Χάσικος: « Ο Τάσος Μητσόπουλος πέρα από «μέγας πολιτικός», ήταν και  «στοργικός και υποδειγματικός οικογενειάρχης»

Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένα σπάνιο είδος ανθρώπου και πολιτικού και ο θάνατός του βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κύπρο, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο, στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσου Μητσόπουλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων επισήμων.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι ο εκλιπών έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 48 ετών, αφήνοντας πίσω σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, ενώ τον στερήθηκε και η πολιτική ζωή του τόπου.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Τάσος διακρινόταν, από κάθε άποψη, μεταξύ των πολιτικών της γενιάς του», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, για να προσθέσει ότι όσοι τον γνώρισαν και τον έζησαν από κοντά, μόνο αισθήματα θαυμασμού και εκτίμησης τρέφουν γι’ αυτόν.

Πρόσθεσε ότι η πραότητα και το μειλίχιο ύφος του ήταν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, ενώ είπε ότι «σπάνια ένας πολιτικός κατάφερε να προκαλέσει την ομοφωνία σύσσωμης της κοινωνίας, σε ό,τι αφορά το κενό που προκλήθηκε με το θάνατο του».

Συνέχισε, λέγοντας ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, περιλαμβανομένων και των αντιπάλων του, υποκλίθηκε μπροστά στο φέρετρο του. «Ο θάνατος του Τάσου δεν άφησε αδιάφορους δεξιούς, αριστερούς ή κεντρώους» ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι ο Τάσος Μητσόπουλος άφησε την ευπρέπεια ως παρακαταθήκη και πολιτική κληρονομιά, ενώ υπήρξε παράλληλα υπόδειγμα Χριστιανού, καθώς ήταν γνωστή η αγάπη του για την Εκκλησία και η προσήλωση του στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.

Αναφέρθηκε στην πολιτική σταδιοδρομία του εκλιπόντος, από την Φοιτητική Παράταξη Πρωτοπορία, την ηγεσία της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ανέλιξή του στον Δημοκρατικό Συναγερμό και την εκλογή του στη Βουλή, μέχρι και την υπουργοποίησή του στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη, αρχικά ως Υπουργός Συγκοινωνιών το 2013 και έπειτα ως Υπουργός Άμυνας το 2014.

Τέλος, είπε ότι ο Τάσος Μητσόπουλος, πέρα απο «μέγας πολιτικός», υπήρξε και «στοργικός και υποδειγματικός οικογενειάρχης», και έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα, την πόλη που τον γέννησε, τη Λάρνακα, και την πολυαγαπημένη του οικογένεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top