ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν τρόπους και «παραθυράκια» για να διώξουν την Γιωρκάτζη! Έχει δυσκολίες η υπόθεση λέει ο Γεν. Εισαγγελέας

Ψάχνουν τρόπους και «παραθυράκια» για να διώξουν την Γιωρκάτζη! Έχει δυσκολίες η υπόθεση λέει ο Γεν. Εισαγγελέας

Η Νομική Υπηρεσία εργάζεται με σπουδή για την εξέταση της νομικής βάσης και του νομικού υποβάθρου για παραπομπή της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει τις δυσκολίες της, οι οποίες πηγάζουν το γεγονός ότι για πρώτη φορά υποβάλλεται τέτοιο αίτημα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πορεία της ανεξάρτητης ποινικής έρευνας Καλλή σε σχέση με την κατ' ισχυρισμόν δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της έρευνας είναι δέκα ημέρες, αλλά μπορεί να δοθεί παράταση δεδομένου ότι δικαιολογείται.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γενικός Εισαγγελέας σημείωσε πως δεν μπορεί να πει τώρα κατά πόσον το πόρισμα Καλλή θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ετοιμάζεται το νομικό υπόβαθρο για παραπομπή Γιωρκάτζη

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο θέμα Γιωρκάτζη μετά και τις οδηγίες που πήρε ο ίδιος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «βρισκόμαστε στο στάδιο της εξέτασης του νομικού υποβάθρου μιας τέτοιας αίτησης, η οποία δεν έχει υποβληθεί ξανά στο παρελθόν και ασφαλώς της συλλογής του πραγματικού υποβάθρου, δηλαδή των γεγονότων στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί μια τέτοια αίτηση».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον είναι πολύπλοκο το όλο ζήτημα, ο κ. Κληρίδης υπέδειξε πως «οτιδήποτε το νέο και πρωτόγνωρο έχει τις δυσκολίες του, τις οποίες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε».

«Σίγουρα ναι, γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποταθεί με τέτοιο αίτημα», συμπλήρωσε, απαντώντας σε ερώτηση.

Ερωτηθείς, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι στο πλαίσιο ετοιμασίας της νομικής βάσης, η Νομική Υπηρεσία προσπαθεί να αντλήσει πληροφόρηση από το ευρωπαϊκό δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο ίδιος δεν δεσμεύτηκε για το πότε θα υποβληθεί το αίτημα. «Σε καμιά περίπτωση δεν έβαζα χρονοδιάγραμμα, αλλά εργαζόμαστε με όλη την σπουδή», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top