ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ανακοινωθούν σημαντικές αποφάσεις! Συνεδριάζει σήμερα στη Λευκωσία το ΔΣ της ΕΚΤ

Θα ανακοινωθούν σημαντικές αποφάσεις!  Συνεδριάζει σήμερα στη Λευκωσία το ΔΣ της ΕΚΤ

Συνέρχεται σήμερα στο “Φιλοξένια” στη Λευκωσία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της απόφαση της ΕΚΤ να πραγματοποιούνται ετησίως δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου εκτός Φρανκφούρτης. Μετά τη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το Συμβούλιο της ΕΚΤ θα ανακοινώσει από την Κύπρο λεπτομέρειες καθώς και την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για αγορά ομολόγων ύψους ύψους 1,1 τρισ. Ευρώ, με στόχο να κτυπηθεί ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη που θεωρείται υπαίτιος για παράταση της ύφεσης και αύξηση της ανεργίας.

Την ίδια ώρα θα συζητηθούν και το ελληνικό ζήτημα  και το τι θα κάνει η ΕΚΤ σε σχέση με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας. Τα μέλη του ΔΣ. της ευρωπαϊκής τραπεζικής Αρχής  καλούνται επίσης να αποφασίσουν αν θα επιτραπεί στις ελληνικές τράπεζες να στηρίξουν εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου ή όχι.

Χθες ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του. Ο κ. Ντράγκι σε ομιλία στο δείπνο εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κύπρος μπορεί να εξέλθει του μνημονίου πριν από το 2016, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, καθώς υπάρχουν προκλήσεις τόσο για την οικονομία όσο και για τον τραπεζικό τομέα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε από την πλευρά του ότι οι οικονομίες της ευρωζώνης βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο για το μέλλον τους και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εξευρεθούν οι τρόποι αποκατάστασης της προοπτικής ανάπτυξής τους.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε στον κ. Ντράγκι στη διάρκεια της συνάντησής τους την εκτίμηση ότι η 5η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, κάτι που θα φέρει εκ νέου εντός τροχιάς το κυπριακό μνημόνιο, επιτρέποντας έτσι στην Κύπρο να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Χθες την ώρα διεξαγωγής προπαρασκευαστικής συνεδρίασης των επιτροπών του ΔΣ της ΕΚΤ στο “Φιλοξένια” πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας από την Πλατφόρμα Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων «Η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top