ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Βγενόπουλος έκανε και πάλι άνω κάτω την Κύπρο

Ο Βγενόπουλος έκανε και πάλι άνω κάτω την Κύπρο

Αποσβολωμένη παρακολουθεί η κοινωνία το οικονομικό χάλι που ξεπρόβαλε μετά τις βαριές καταγγελίες της παραιτηθείσας διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Άντρης Αντωνιάδου.

Αποτροπιασμό προκαλεί στην κοινωνία τα όσα απίστευτα γίνονται τις τελευταίες 48 ώρες μετά την παραίτηση βόμβα της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας Άντρης Αντωνιάδου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο δικηγόρος Ανδρέας Νεοκλέους, αναφέρθηκε σε πιέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου και εντός Κύπρου, όταν κατατέθηκε διάβημα εναντίον του πριν από δεκαπέντε ημέρες. 

Χθες τα πολιτικά κόμματα ζήτησαν να γίνει σε βάθος έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παραιτήθηκε η κ. Αντωνιάδου καθώς επίσης και για τους χειρισμούς από πλευράς της διοικήτριας της ΚΤ. 

Όπως αναφέρεται, η αρχή εξυγίανσης, που διαχειρίζεται το ποσοστό της πρώην Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου, αντιμετωπίζει κατά διαστήματα κατηγορίες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων. Πολλά θέματα με βάση το μνημόνιο του 2013 μέχρι παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη καμία πώληση περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής προς όφελος των πιστωτών. 

Δριμύ κατηγορώ κατά της Διοικήτριας εξαπέλυσε και ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής, ο οποίος ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον υπουργό Οικονομικών να τηρεί αποστάσεις.

Ενοχλημένο την ίδια ώρα είναι το Προεδρικό από τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της παραίτησης της Διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Άντρης Αντωνιάδη.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο ΡΙΚ ότι οι αρνητικές εξελίξεις, αποτελούν πισωγύρισμα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την οικονομία.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας στο ΡΙΚ, τα πυρά κατά της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στις αρμοδιότητες μιας ανεξάρτητης αρχής, ούτε και πρόκειται να εμπλακεί στις δημόσιες αντιπαραθέσεις. 

Επιθυμία και απαίτηση της Κυβέρνησης, είπε, είναι να συνεχιστούν, με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, οι δικαστικές διαδικασίες και οι διαδικασίες πώλησης περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top